Трима арестувани при спецакцията на полиция, жандармерия и ГДБОП в ромската махала на Видин

Трима арестувани при спецакцията на полиция, жандармерия и ГДБОП в ромската махала на Видин Трима души са арестувани при мащабната спецакция в ромския квартал на Видин „Нов път“. Други двама са заловени по същия случай във Варна и София. Действията са по досъдебно производство на Специализираната прокуратура. Предметът му е избягване на плащане на ДДС и неправомерно усвояване на средства от еврофондове. ​
Както първа агенция BulNews съобщи, тази сутрин полиция, жандармерия и ГДБОП окупираха тузарска къща на улица „Чайка“ в махалата. По първоначална информация имотът е собственост и обитаван от петима братя, единият от които е общински съветник. Трима от тях са били арестувани в рамките на акцията.
Според съседи от квартала, фамилията се ползва с добро име. Занимавали се с търговия, строителство и животновъдство. По непотвърдена информация обаче претърсването е предприето заради финансови измами, като най-вероятно става въпрос за организирана престъпна група.
От имота на братята са иззети компютърни системи, оптични носители на информация, банкови и счетоводни документи, множество дебитни карти, които не са при титулярите, електронни подписи и печати на липсващи търговци, касови апарати и др.
Претърсването продължава и в момента.
13.03.2018, 13:42 часа
8187 1
Коментари

Браво

14.03.2018, 08:32 часа
Браво-така трябва във всички махали.Карат джипове,скъпи коли а нямат един ден трудов стаж-от къде са парите?Съд и затвор!Браво на полицията.Дано има съд и затвор за има ред в държавата!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha