Стотици на бунт в дъжда във Враца: Без болницата няма град!

Стотици на бунт в дъжда във Враца: Без болницата няма град! Дъждът и студеното време не спряха стотици врачани да излязат на митинг пред сградата на Областна администрация в подкрепа на врачанската болница. С лозунги „Да спрем кръвния данък във всичките му форми“; „Искаме здравеопазване, а не търговия със здравето ни“, хората поискаха сигурно здравеопазване и функциониращи отделения, обслужващи качественото гражданите потърсили медицинска помощ.
Сред протестиращите са областният лидер на БСП Иво Лилов, общинският шеф на партията Цветелина Дамяновска и председателят на групата от съветници на социалистите в местния парламент Иван Иванов.
Участие в протеста взе и известният общественик, магистър-фармацевтът Иван Узунов.
„Трябва ли да умре някой затова, че тук в момента не може да се лекуват хора с кардиологични проблеми?“, попита Узунов. Според него не е решение вариантът пациенти да се пренасочват за лечение към Монтана, Плевен или София.
Гражданите, събрали се на митинга, не приемат "оздравителния план" и стартираха подписка срещу некадърното управление на лечебното заведение. Те искат пълно разследване за дълговете и съд за виновниците.
 "Без болница няма да има град! След като ни унищожиха заводите и затвориха училищата, вече няма и да имаме къде да се лекуваме", коментираха протестиращите.
Гражданите споделиха и своите лични истории свързани с положението, в което се намира болницата.
„Миналата седмица станах свидетел на това как пациентка с кардиологичен проблем бе върната от нашите лекари, поради липса на отделения и специалисти, които да и помогнат. Освен това, лично тя е станала свидетел и на това как поради липса на неонатологично отделение бебе е починало, още преди да се роди, защото майката била пренасочена към друг град и забавянето се оказало фатално“.
Множеството настоява за среща с президента Румен Радев и омбудсмана Мая Манолова. Митинг-протести с искане за спасяване на болницата ще има и следващите недели.
18.03.2018, 12:35 часа
9588 17
Коментари

--------

18.03.2018, 21:06 часа
Е като не искате червените да закрият болницата.

Име

18.03.2018, 19:59 часа
Дамяновска и Узунов носят пряка отговорност, като членове на Общински съвет, Враца, дал разрешение за създаването на частните болници, които източиха Областната. Другия път като дойда - пребийте ги с камъни!

лок

18.03.2018, 19:50 часа
сбирщина олигофрени с неясни за самите тях претенции!

Врачанин

18.03.2018, 19:48 часа
А къде бяха, когато Николай Иванов подари на мутрите Антонио и Езикиев сгради, за да си направят частни болници и да точат държавната?Пак лапкаха и не се оплакваха! Ако искате Врачани да уважат протеста Ви - отлюспете червените утрепки.

Врачанин

18.03.2018, 19:45 часа
Г-жо, подкрепил съм всеки един протест за болницата във Враца! Къде бяха тези на първите протести? Къде бяха, когато Луканов натрупа 12 млн. дългове? Лапкаха заедно с него и не се оплакваха!

Врачанка

18.03.2018, 19:16 часа
Към ВРАЧАНИН: Г-не, ако още тези дни /да не дава Господ/ ви се наложи да потърсите лекарска помощ, няма и да се сетите, че на протеста са присъствали тези безлични личности. Тогава ще се сетите, ще сте мишкували в собствения си дом ...

Врачанин

18.03.2018, 18:06 часа
От 40 години живея във Враца, тук съм роден и съм израстнал. В тая болница са се раждали децата ми и са умирали близките ми. И никога, НИКОГА! не бих подкрепил протест, в който участват Дамяновска, брадатия аптекар и който и да е от бсп!

Име

18.03.2018, 18:02 часа
Червените негодници имат ли какво да кажат за дълговете, натрупани от Луканката? А? Убавото Цвети Д. питам, плешивия анонимник надали знае нещо по въпроса.

cecovraca

18.03.2018, 17:54 часа
стотиците смешници не са повече от двайсет, а покажете ,че са повече! Марионетки комунистически!

боко

18.03.2018, 17:10 часа
всички гласували за бандита Боко тиквата да му папат хея
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha