Бивш премиер ще е новият ни посланик в Лондон

Бивш премиер ще е новият ни посланик в Лондон Бившият служебен премиер Марин Райков ще е новият посланик на България в Лондон, пише “24 часа”. Вече са започнали консултации между правителството и президентството за новото му назначение.
Райков ще замине във Великобритания директно от Рим, където е посланик в момента. Той не можел да бъде върнат на ротация в България, както е предвидено в закона за дипломатическата служба. Причината е, че при връщане трябва да му бъде предложен пост, какъвто е заемал преди заминаването му като посланик. А Райков бе служебен премиер и външен министър. През 2013 г. в края на мандата си като служебен министър-председател той сам се предложи за посланик на България в Рим. Преди да оглави служебното правителство през 2013 г., Райков пък бе посланик във Франция. Бил е и зам.-министър на външните работи в правителствата на Иван Костов и първото на Бойко Борисов. От Лондон в София пък ще се прибере Константин Димитров, който със своите 6 години на поста е един от най-дългогодишните български посланици.
Ради Найденов, който е в Берлин, пък вероятно ще е единственият от посланиците, който няма да бъде засегнат от въртележката след края на българското председателство на Съвета на ЕС. Той ще остане на поста си по причини като тези на Марин Райков. Найденов бе външен министър в служебното правителство на Огнян Герджиков. Освен това било трудно да се намери човек с достатъчно добри връзки в Германия, който да го смени.
16.04.2018, 09:28 часа
1245 1
Коментари

Свободно падане

16.04.2018, 11:21 часа
Точно тоя ли ? Нали трябваше да понесе отговорност за ония бюлетини в Костинброд, това ли му е наказанието ? И на тоя послушко му намериха "топло" местенце, ама да внимава, щото ингилизите като те изцедят ти дават чай с полоний или Новичок ;-(
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha