Седмица след трагедията край Своге Цветанов и Теменужка Петкова празнуват на фолклорен събор

Седмица след трагедията край Своге Цветанов и Теменужка Петкова празнуват на фолклорен събор Седмица след трагедията край Своге със 17 загинали и повече от 20 ранени председателят на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията отиде да празнува. Той присъства на 22-то издание на националния фолклорен събор "И си носим песента" в село Горно Новково, община Омуртаг в област Търговище. За празненството и видните му гости информира пресцентърът на ГЕРБ:
"Заедно с Цветан Цветанов на събитието бяха още министърът на енергетиката Теменужка Петкова, народният представител от ГЕРБ-Търговище и областен координатор на партията д-р Венка Стоянова, кметът на Търговище д-р Дарин Димитров и областният управител на Търговище Митко Стайков".
Партийният пресцентър допълва, че "за пореден път на събора се събраха хиляди души. Сред тях имаше и много българомохамедани, дошли от различни краища на страната. В края на вечерта всички те се хванаха на голямо хоро".
Защо Цветанов е присъствал на събора на 1 септември - седмица след трагедията от 25 август, почернила 17 семейства? Ето личното му обяснение, цитирано в прессъобщението:
"Традициите трябва да се пазят. Затова тази вечер тук са се събрали толкова много хора, обединени от любовта си към българските традиции и фолклор. Всички ние сме длъжни да предадем на идните поколение тази любов, за може българщината да пребъде".
02.09.2018, 14:20 часа
3667 1
Коментари

Тапира

02.09.2018, 18:52 часа
ЦЦ с шест апартамента в Софето и няколко набъбнали "ошфорни" по Гинка, сметки го боли фара. Той е от ДС и е над нещата.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha