Само в BulNews: Вътрешен човек е задържан за обира на лекарства за 200 бона от аптеката на Онкото във Враца

Само в BulNews: Вътрешен човек е задържан за обира на лекарства за 200 бона от аптеката на Онкото във Враца Служителка на аптеката в Комплексния онкологичен център във Враца е задържана за кражбата на медикаменти за 200 000 лева от обекта. Тя се е издънила на разпит с детектор на лъжата и е била прибрана за 24 часа, научи ексклузивно агенция BulNews.bg.
През полиграфа са минали всички служители в болничната аптека. Уредът отчел отклонения в отговорите на една от тях с инициали Д.Д. Тя била задържана в ареста за 24 часа, но след изтичане срока на полицейската мярка, обвинения не са й били повдигнати и тя е пусната на свобода. Въпреки това е освободена от работа в аптеката и в момента се обучава друг служител, който да заеме нейното място.
Работата на криминалистите по случая среща постоянни спънки. В понеделник, след като лъсна липсата на скъпите лекарства за химиотерапия на онко болните пациенти, за да се изясни точната стойност на откраднатото е трябвало да се направи незабавна ревизия. Преди обаче това да стане е била хакната системата, с която работи диспансера. След като програмата била пусната отново се оказало, че всичката информация от няколко седмици назад е била изтрита, което сериозно затруднява работата на полицията. Въпреки това към момента е известно, че липсите възлизат на поне 200 000 лева.
По непотвърдена информация част от откраднатите лекарства са намерени. След разпита с детектора на лъжата, в един от контейнерите до диспансера са открити неразпечатвани медикаменти от същия тип. Все още обаче тече описа на всичко намерено в кофите за смет.
 
10.01.2019, 10:06 часа
6168 2
Коментари

Златко

10.01.2019, 21:29 часа
В кофите са сложили и копията за сигурност. За протокола: това не е хак а ветрешна работа. Да питат системния адммин, той знае всичко.

juliq kostova

10.01.2019, 10:12 часа
kolko li trqbva da si typ za da go napravi6
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha