Ловец гръмна 15-килограмов амур в Дунав

Ловец гръмна 15-килограмов амур в Дунав Ловец от Лом излязъл за патици край дунав, но вместо птица простреля и домъкна в дома сиголяма риба. Куриозната слука споходила известния в крайдунавския район д-р Людмил Кирилов - специалист по белодробни болести и запален ловец и рибар.
Лекарят излязъл привечер край голямата река на лов за патици и гъски и промъквайки се в крайбрежните върбалаци успял да свали два зеленоглави патока. Почти на смрачаване докторът забелязал в заливче още няколко патици и тръгнал крадешком към тях. Пернатите обаче го усетили и излетели, но почти до брега светло петно продължило да пляска по вълните. 
Лекарят взел на мушка мишената и дръпнал спусъка. Когато приближил вместо патица докторът видял, че е отстрелял едър бял амур.
„Рибата се оказа тежка 15 кг. Интересно е, че не беше ранена от кораб, нито от мрежите на рибари, не е ясно, защо вместо да стои в дълбокото беше излязла почти на брега", разказа д-р Кирилов. Медикът е с 20 години ловен стаж и едрият амур е втора риба, която отстрелва. 
Преди време докторът гръмнал и над 2 кг сом, излязъл почти до брега, след като най- вероятно е бил зашеметен от бракониери. Новата голямата слука вече е превърната в мезе, сериозно полято с бяло вино. Това е една от най-сигурните рецепти срещу всякакви зимни вируси, категоричен е д-р Кирилов. 
11.01.2019, 17:00 часа
5987 2
Коментари

ИАРА

12.01.2019, 02:22 часа
ЗАКОН за рибарството и аквакултурите...Чл. 35. (1) Забранява се стопанският и любителският риболов в обектите по чл. 3,ал. 1 със следните уреди, средства, принадлежности и приспособления:.............................. 4. огнестрелно оръжие; ...

!!!

11.01.2019, 18:37 часа
Баси доктора тръгнал за патки па отрепал риба дали да не му напиша направление за една очна докторка.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha