Строителна фирма от Врачанско погази закона и се прощава с обществените поръчки

Строителна фирма от Врачанско погази закона и се прощава с обществените поръчки Спипаха строителна фирма във Врачанско да изпълнява обществена поръчка без да е наела на трудов договор част от работниците си, научи агенция BulNews. 
Директорът на инспекцията по труда Румен Младенов заяви, че негови служители са установили 4 случая на работа без трудови договори в дадената фирма по време на изпълнение на обществена поръчка.
По думите на Младенов това означава, че въпросната фирма автоматично губи права за участие в обществени поръчки.
Припомняме, че без право да участват в обществени поръчки остават работодателите, които са наемали работници и служители, без да са сключили с тях  писмен трудов договор и той не е регистриран в НАП. Това ще важи дори ако фирмите са заплатили наложената им санкция. 
Те не подлежат на изчистване и нарушенията, свързани с наемане на непълнолетни лица без разрешение от инспекцията по труда, както и на незаконно пребиваващи в страната чужденци.
За миналия месец инспекторите са установили и два случая на работа без трудов договор в малки хранителни магазини, допълни Младенов.
 
26.02.2019, 11:05 часа
6604 4
Коментари

мето

26.02.2019, 16:16 часа
винаги ще има свиркаджии като BONCHO

i moeto ime e.....

26.02.2019, 15:28 часа
Uvajaemi zabludeni simpatizanti na GERB,ne se kosete,situaciata v darjavata e sashtata,kakto beshe i po vremeto na BKP - vsichko za partiata,vsichki za partiata,kakvoto kaje partiata - tova e,bez komentar,sega e ABSOLIUTNO SASHTOTO,AKO SI OT gerb ima

Boncho

26.02.2019, 13:00 часа
Абе кавал, какво направиха червените манафи за 20 г за Враца. Я виж че сегашния кмет за един мандат привлече и инвеститори и пътища оправи, а и отбор имаме в А група. Лайномет червен, я се дени някъде и не се показвай

Imeto mi e...

26.02.2019, 11:29 часа
Има и обратни случай-имаш трудов договор,получаваш заплата,но не се вясваш на работното си място, защото си от ГЕРБ и всичко ти е позволено.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha