Бивши заместници на Доган, членове на ДОСТ, НПСД и НДПС създават нова партия

Бивши заместници на Доган, членове на ДОСТ, НПСД и НДПС създават нова партия Три часа е продължила сбирката на инициаторите за нов политически проект. Следващото събиране е след 2 седмици в София, като тогава за първи път ще има официални изявления пред медиите, съобщи 24rodopi.com.
На този етап само бившата „дясна ръка“ на Ахмед Доган - Касим Дал, е против обединение в този формат - ДОСТ, НПСД и НДПС плюс нови лица.
Бивши заместници на Ахмед Доган, бивши депутати на ДПС, бивши и настоящи кметове, членове на ръководствата на ДОСТ, на Народна партия „Свобода и достойнство“ и на Национално Движение за права и свободи се събраха на първата сбирка за създаване на нова политическа формация. Срещата се провела в пловдивски хотел.
Партия ДОСТ била представлявана от Мехмед Ходжа, Бахри Юмер, Ахмед Юсеин и Зюрфеттин Хаджъоглу, който е и председател на изселническа организация в Турция.
Председателят на НПСД Орхан Исмаилов дошъл със свой екип, както и създателят на Национално Движение за права и свободи Гюнер Тахир.
Своето виждане за бъдещата формация изразил емблематичния бивш депесар Ахмед Башев. В сбирката участвал и кметът на Хитрино Нуридин Исмаил, както и председателят на тамошния Общински съвет. На поканата са откликнали и бизнесмени и общественици.
Очакваният на сбирката областен управител на Разград Гюнай Хюсмен вчера сутринта потеглил за Пловдив, но не се включил в събранието. Бившият земеделски министър Мехмед Дикме също стигнал до Пловдив, но не присъствал в залата.
Решено е да има ново събиране в София. Предстои учредяване на Гражданско сдружение, което да бъде подкрепено от трите партии при сформиране на регионални екипи, а на по-късен етап да се създаде и нова политическа формация.
Междувременно хората на Касим Дал са създали „Преговорен екип“, който „да влезе в контакт с всички демократично мислещи български граждани, които по един или друг начин са участвали или са били съпричастни с целите на коалицията между НПСД и ДОСТ през 2017 година“. Целта на екипа е консолидиране на опозиционно настроените на ДПС групи и отделни хора, твърдят от екипа на Касим Дал.
17.06.2019, 16:46 часа
2169 1
Коментари

Dragan

17.06.2019, 18:44 часа
Ei tia turci,poneje sa marzelivi i ne rabotiat nishto,za da se plasirat niakade,kadeto e nai-toplo i lesno, se zanimavat s partii. Kam gi ,de gi,dremiat,dremiat i toku se sabudi niakoi erbap,to partiite sa sladka rabota,nali,osobeno vav B algaria!!!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha