Чудо! "Ботев" взе точка от гостуващия във Враца "Черно море", но кризата е факт /снимки/

Чудо! "Ботев" взе точка от гостуващия във Враца "Черно море", но кризата е факт /снимки/ Безхаберниците от „Ботев“ успяха да сътворят чудо и да вземат точка от гостуващия “Черно море“ в първия мач от петия кръг на efbet Лига. Срещата на стадион "Христо Ботев" завърши 1:1, като домакините изравниха в последната минута на редовното време. Националът Исмаил Иса откри резултата в края на първата част, а в 89-ата минута Георги Вълчев прати по точка в актива на двата клуба. Така "моряците" на Илиан Илиев не успяха да оглавят, поне временно, класирането в шампионата, но продължават без загуба в кампанията.
Първото полувреме предложи слаб и скучен футбол. Гостите от Варна бяха по-настоятелни в атака, но достигаха трудно до голови ситуации. След няколко разбърквания, които не доведоха до опасни удари, националът Мартин Минчев се оказа на отлична позиция. В 26-ата минута младият нападател стреля фронтално срещу вратата, но стражът на домакините Красимир Костов успя да парира топката.
В последните секунди на първата част Исмаил Иса откри резултата. Опитният нападател на "моряците" се пребори за една топка, елиминира съпротивата на Костов и Апостол Попов и на празна врата търкулна топката в мрежата - 1:0 за момчетата на Илиан Илиев. Така гостуващият състав взе максималното от това мудно полувреме, което можеше да завърши и при равенство, ако не беше проблясъка на Иса.
През второто полувреме картината във Враца придоби лека промяна, с оглед на това, че играчите на Сашо Ангелов започнаха да действат с повече сили в атакуващ план. В 64-ата минута Даниел Генов докосна изравняването, но срещна стабилните ръце на вратаря Иван Дюлгеров. Последният плонжира и отби голов удар на Генов, който потърси долния ляв ъгъл на рамката. В ответната атака бразилецът Родриго Енрике шутира отдясно, но топката профуча над целта.
Сашо Ангелов нареди на своите да атакуват до последно, като подпомогна стратегията си с включването на Мирослав Будинов на мястото на Попов. Към края "зелените" наложиха сериозен натиск около пеналтерията на „Черно море“. Веднъж Дюлгеров спаси, но в 89-ата минута вратарят на "моряците" бе матиран с глава от Георги Вълчев. Будинов асистира с глава на своя колега. Остана обаче съмнение за засада на трети футболист от „Ботев“, взел участие в ситуацията при центрирането към Будинов.
Мачът се оживи сериозно и в добавеното време варненският отбор създаде 2-3 опасности пред Костов, но до трети гол в срещата не се стигна и последният съдийски сигнал дойде при 1:1.  

„Ботев“ (Враца) – „Черно море“ 1:1 (0:1)

0:1 Исмаил Иса (45)  
1:1 Георги Вълчев (89)

Стартови състави:
„Ботев“ (Вр): Костов, Васев, Попов, Миланов, Керчев, Вълчев, Гаджев, Златински, Генов, Вушурович, Домовчийски
„Черно море“: Дюлгеров, Попов, Енчев, Хантакиас, Панов, Ндонгала, Андраде, Родриго, Панайотов, Минчев, Иса
09.08.2019, 21:28 часа
2756 4
Коментари

Ботев Враца

11.08.2019, 21:15 часа
Така е наистина, това си е отбор от бабички! Може да си позволиш 1-2 по-стари и оптни, но неповече, като те трябва да играят в халфовата линия или като втори нападател, зад младия и бързия ако пропуне, той да я мушне, но в защита е недопустимо Бабки

бизона

11.08.2019, 17:10 часа
Пеликана и Пингвина искат с трици маймуни да ловят в АРФГ без да плащат трансфери с минимални заплатки е няма да стане.

Баща ми

11.08.2019, 15:44 часа
За пръв път от много години баща ми върл фен на Ботев ги гледахме по Телевизията,въпроса който ми зададе беше: Какви са тия бабички? Отговорих му незнам, след края на мача той каза това не е отбор, а сбирщина от бабички, защо си губиш времето с тях?

пустиняку

10.08.2019, 09:27 часа
Бах тиа музувире къв късмет извадиа,Пингвину съсипа всичко.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha