Поръчителят на погрома в столичния бар „Бесо“ е от Монтана

Поръчителят на погрома в столичния бар „Бесо“ е от Монтана Поръчителят нa пoгрoмa в eлитния cтoличeн бaр „Бeco” Крaceн Aнгeлoв Кръcтeв е от Монтана, научи BulNews.bg. Строителният предприемач и съдружник на шефа на заведението Емануил Лазаров – Емо Негъра, бе арестуван вчера заедно с един от бабаитите, трошили маси и столове посред бял ден. Други трима бяха обявени за издирване.
Кръстев е родом от Монтана. Завършил е математическата гимназия в града, после и УНСС. Малко преди банковата криза през 90-те години Кръстев е бил служител във вече несъществуващата Първа частна банка. След това навлязъл в хазартния бизнес. 
Красен Кръстев е добре познато име сред хората, които се занимават с бойни спортове у нас. Той има куп и титли и медали като състезател по кикбокс, а брат му Емил Кръстев е европейски шампион и бивш национален треньор. В края на миналата година задържаният бизнесмен е бил избран за председател на Българската конфедерация по кикбокс и муай тай. Под негово ръководство обаче федерацията започва да се тресе от скандали, а клубовете да негодуват срещу некомпетентното управление на Кръстев и ко. Кикбоксьорът се задържа като шеф само няколко месеца, след което е сменен от Галин Димов, избран на общото събрание през пролетта.  
Лазаров и Кръстев са съдружници  в пет компании - „Кристал Дивелъпмънтс” ООД , „Емпайър Дивелъпмънтс Груп” АД, „Кристал Кепитъл Инвестмънт” ООД, „Кепитъл Валю” ЕАД и „Сайънс Мениджмънт” ЕООД. Повечето от тях са с основна дейност строителство и отдаване на имоти. Имат и фирма, която се занимава с менажиране на хотели из цялата страна. 
Поводът за конфликта между съдружниците и последвалата мутренска атака е спор за пари. До момента Кръстев не се е забърквал в скандали, а приятелите му твърдят, че по принцип е точен и коректен като бизнес партньор. Според тяхната версия той бил завлечен от Емо Негъра с голяма сума. Отношенията им станали особено обтегнати след като собственикът на "Бесо" спрял да вдига телефона на Кръстев и започнал да се крие от него.
Това е обяснил и задържаният Кръстев при разпита му в полицията. Шестимата здравеняци, които по негова заръка трошаха маси и столове в елитното заведение, са бивши и настоящи състезатели по бойни изкуства. „Идеята беше с минимални щети Лазаров да спре с номерата и да дойде за се разберем", разказал пред униформените задържания бизнесмен.
14.08.2019, 16:05 часа
13057 1
Коментари

Димитър Талев

15.08.2019, 01:55 часа
Никога не съм предполагал , че матемаматическа гимназия може да произведе МУТРА, това окончателно доказва че културата няма нищо общо с образованието. Да го направят минисър , ще бъде справедниво повишение.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha