Ужасяващо! Глутница кучета нападнаха и нахапаха врачанин и болната му майка на гробищата /снимки/

Ужасяващо! Глутница кучета нападнаха и нахапаха врачанин и болната му майка на гробищата /снимки/ Глутница бездомни кучета са нападнали и нахапали врачанин и болната му майка, научи репортер на агенция BulNews. За кървавия инцидент разказа потърпевшият мъж, който още е в шок от случилото се.
В неделя той и майка му решили да отидат да почетат паметта на баща му, който е погребан в новите гробища на града под Околчица. Двамата седнали на мотора и тръгнали към гробищния парк. На метри от входа обаче били заобиколени от глутница големи кучета, които веднага започнали да ги лаят и да оголват заплашително зъби. Те обаче продължили защото не се страхували от четириногите и без страх стигнали до гроба. 
След като почели паметта на близкия си, той и майка му се качили отново на мотора и си тръгнали. На изхода на гробищата отново ги чакали освирепелите кучета, които щом ги видели веднага хукнали след тях, опитвайки се да ги нахапят. 
„Цяло чудо е, че успях да овладея мотора и да не се пребием с майка ми. Едвам се отървахме от глутницата, когато майка ми проплака, че едно от кучетата е успяло да я захапе за крака. От там директно я закарах в болницата, за да й бият ваксина против тетанус и да промият и превържат раната“, разказа врачанинът.
Мъжът мислел да остави нещата така, но вчера отново му се наложило да отиде до гробищния парк, тъй като трябвало да говори с експерти, които да ремонтират паметника на баща му. Малко преди да пристъпи до каменоделците врачанинът отново попаднал на свирепите животни, които светкавично го нападнали и наръфали по крака. 
„Хората, които работят до гробищата и ремонтират паметниците ми казаха, че тази година положението с кучетата е ужасяващо. Нападат всеки, който се опитва да влезе или излезе от гробищния парк. Казаха ми, че са подавали сигнали за проблема, но решение към момента няма. Зоозащитници идвали, вземали кучетата, обработвали ги и отново ги пускали на свобода“, допълва нахапаният мъж.  
Врачанинът призовава агресивните кучета да се приберат в изолатор, а в крайна сметка да се евтаназират. 
„Много обичам животните. Имам куче и котка у дома, но не смятам, че такива агресивни кучета трябва да се разхождат свободно. Чудя се какво ли щеше да стане ако вместо мен и майка ми от там минаваше някоя майка с малко дете“, пита мъжът.
 
09.10.2019, 08:36 часа
4594 2
Коментари

Traicho

09.10.2019, 11:51 часа
S edin kuchegon otivash i kuchetata bqgat na 30m ot tebe!

...

09.10.2019, 09:06 часа
Там всеки път като се опитам да премина съм като на бойно поле, особенно ако съм с мотор... Нека хората който ги хранят и се грижат за тях да поемат малко отговорност, грижите за едно куче не приключват само с храна и вода...
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha