Монтана се събужда! Хората почнаха открито да се подиграват със Златко Живков

Монтана се събужда! Хората почнаха открито да се подиграват със Златко Живков Монтана изглежда започна да се събужда след десетилетия необясним сън, през който един хитрец стана неприлично богат. Пет мандата бившият шеф на Инспектората по образованието Златко Живков чрез вродената си селска хитрост печели изборите и приспива с блага приказка избирателите в общината.
За негово съжаление краят на тази идилия вече се вижда. Хората проумяха, че докато гласуват за Мустакатия, животът им не става по-добър, а напротив: Монтана със стабилни темпове се превръща в аграрен район, без възможност за работа и перспектива, а младите бягат в други градове.
Онзи ден обаче стана немислимото. Монтанчанин написа стихотворението „Кашмери в Монтана“, в което осмя предизборните ходове на Златко Живков. Творбата бе качена във фейсбук групата „Забелязано в Монтана“ и устойчиво трупа симпатии и харесвания. Стоил Стоилов много умело е описал станалото миналия петък в зала „Младост“ в града. Тогава местният волейболен отбор игра контрола със столичния „Левски“. В нарушение на всички предизборни правила, състезателите са били облечени с тениски, на които е бил изписан номерът на бюлетината на Златко Живков. Това е скандално, тъй като отборът е на град Монтана, а не на мустакатия схемаджия и тези цифри са непозволена агитация.
Публикуваме стихотворението, което не претендира за гениалност, но може да е факторът, който да даде кураж на избирателите и те да гласуват за семействата си, а не за мустаците на някой си „тарикат“.

Кашмери в Монтана

Стана тя, каквато стана,
в спортна зала на Монтана!
Волейбол със столичани
и левскари най-отбрани.

Гледат гостите ни сини
на монтанските гърбини
вместо номера познати,
агитация за Злати!

Даже двамата поляци
и те за кмета са с мустаци!
Стига бе, какво им пука,
кой ще бъде кметът тука?

Явно даже волейбола,
ни показа произвола,
сътворен от тарикати,
водени от кмета Злати...
09.10.2019, 10:23 часа
14298 6
Коментари

МОНТАНА

20.06.2021, 17:18 часа
КРЪГОМ БЕГОМ И МАРШ ОСТАВЕТЕ КМЕТА ТОЙ НАПРАВИ МНОГО ЗА МОНТАНА И ПРОДЪЛЖАВА ДА ПРАВИ

Баба Ванга с пожелание

09.10.2019, 19:19 часа
Майтапете се вие със Златко Живков, ама после като го махнете ще ревете и с лоена свещ ще го търсите, защото каквото сам човек си направи цяло село не може да му го направи. Пожелавам ви после един безскрупулен, прост, високомерен, парашутист айдук.

Живков Нестерза

09.10.2019, 17:23 часа
Ще ви пратя чичо МК и ще стане лошо.

Österreich

09.10.2019, 13:40 часа
Кмете отиди във Виена и си живей живота, вече си почти на 60 г. не се занимавай с монтанските овчари. Те не те заслужават.

Вива Монтана

09.10.2019, 12:25 часа
Стихотворението е добро. Браво на автора!

Препатил

09.10.2019, 10:36 часа
Златко, зимай торбата със жълтиците и бегай при Бузов, че тоа ти еба мамата на кампанията. Не пропуща ден, без да те млати зад врато, а има бая време до изборите. Ша та затърка, ей
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha