Врачанин гръмна три добичета в Монтанско, откриха цял боен арсенал в дома му

Врачанин гръмна три добичета в Монтанско, откриха цял боен арсенал в дома му Хванаха стрелеца, гръмнал три добичета в монтанското село Горна Бела Речка, съобщиха от прсцентъра на областната дирекция на МВР.
На 28 септември, малко след 23 часа на спешния телефон 112 бил подаден сигнал от 48-годишен мъж. Той съобщил, че в местността "Лаката" в землището на селото са убити 3 крави, които са собственост на 25-годишен местен жител.
Местопроизшествието било посетено от група, която установила, че един бик е мъртъв, а крава и теле са ранени, но живи. При извършения повторен оглед в светлата част на денонощието, в присъствието на ветеринарен лекар, е установено, че бикът е починал вследствие на огнестрелна рана в областта на врата, а кравата и телето са с входни рани от огнестрелно оръжие на задните десни бутове. По данни на ветеринаря кравата е със счупен заден десен крак.
Останалите живи животни били умъртвени, като при аутопсията е открит проектил, изстрелян от огнестрелно оръжие с калибър 30 06. След издирвателни мероприятия служителите на реда открили извършителя на престъплението – 45-годишен врачанин. С предварително разрешение от съдия при Районния съд в Берковица вчера е извършено претърсване в дома му във Враца. Там са открити и иззети 5 дългоцевни законно притежавани огнестрелни оръжия, гладкоцевно огнестрелно оръжие "Beretta" калибър 12, гладкоцевно огнестрелно оръжие "Луиджи Франчи" калибър 12,  карабина "Saco" с калибър 308, малокалибрена пушка с калибър 22 и малокалибрен автомат "Walter g22" калибър 22. При извършената проверка 45-годишният врачанин е направил самопризнания за извършеното престъпление. Той обаче не представил законно притежаваната от него карабина "Browning 30-06", калибър 30 06, с която са убити животните, понеже я бил загубил.
Стрелецът е задържан за срок от 24 часа. Случаят е докладван на наблюдаващ прокурор при Районна прокуратура Берковица, като предстои привличането му като обвиняем. Работа по случая продължава районното управление във Вършец.
09.10.2019, 11:40 часа
3105 1
Коментари

Коментар1

10.10.2019, 09:40 часа
Ама вместо само да пишете го покажете тоя изрод, за да се пазят хората от него. Държи у тях цял боен арсенал - днес гръмнал кравите, утре ще гръмне някой човек! Лъже, че е изгубил пушката, защото иска да я използва пак! Този е луд!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha