Google ще измерва вредните емисии в градовете

Google ще измерва вредните емисии в градовете Мръсният въздух е един отосновните проблеми за много градове. Google смята, че може да помогне, като компанията ще предложи онлайн инструмент за измерване на вредните емисиив градовете, съобщава БиБиСи. Услугата се предлага в САЩ от известно време, като сега вече е достъпна и за градовете в Европа и Азия.
Първоначалните потребители на услугата са пет града във Великобритания, Ирландия и Дания. Компанията вече приема и заявки от други градове, като техни представители могат да попълнят онлайн формуляр, за да заявят интерес.
Услугата комбинира в себе си информация от множество източници. Тя използва и данните, които Google Maps генерира за трафика и сградите. От известно време колите, които снимат улиците на градовете за Street View, също измерват вредните емисии. Тази информация също ще се добавя към общия анализ.
След това системата изобразява на картата даните и дава по-добра представа за замърсяването в града, неговото разпределение както и с колко допринасят различните източници. Анализът дава извдка за отделните емисии на транспорта, сградите и обобщено.
Платформата позволява на кметствата да видят и потенциалния ефект от различни мерки, които могат да приложат като повече велоалеи, зони с ограничено движение и др. Освен това се извършва и анализ кои са подходящите зони и сгради за инсталиране на слънчеви панели.
Представител на Копенхаген коментира пред БиБиСи, че чрез услугата може да се видят нивата на замърсяване с ултрафини прахови частици по улиците в центъра, какво и основните трасета, които водят до там и да се локализират конкретните главни източници на замърсяване. Платформата може да се използва и за проверяване на резултатите от предприетите мерки.
10.10.2019, 14:05 часа
687 1
Коментари

Пак ще ни изманипулират

10.10.2019, 21:46 часа
Да изчакат да дойде и изгорят боклука от Италия и къде ли не и тогава !
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha