Първо в BulNews! Метален глас заплаши Борко Банчев, поиска да не участва в изборите във Враца

Първо в BulNews! Метален глас заплаши Борко Банчев, поиска да не участва в изборите във Враца Късно снощи областният лидер на Движението за права и свободи във Врачанско Борислав Банчев е бил заплашен по телефона, научи първо агенция BulNews. Около 22.30 часа политикът е бил на терасата на ресторант „Хемус“ в града, когато получил обаждане от скрит номер.
Преправен глас го предупредил, че ще трябва да се откаже от изборите в неделя, иначе щял да пострада. Банчев бил в компанията на още хора, които станали свидетели на заплахата.
Днес той е подал жалба в полицията, за да започне разследване кой и защо се опитва да изкара от играта дългогодишния политик.
През последната седмица това е вторият случай, когато анонимен звъни от скрит номер и отправя заплахи към него. Миналата неделя, отново късно вечерта, докато Банчев бил у дома си, получил обаждане и метален глас му препоръчал да спре да се занимава с общинските избори, тъй като в противен случай ще пострада. По време на разговора били използвани думи, характерни за други райони на страната, което може да означава, че заплахите не идват от местни хора.
Още на другия ден лидерът на местното ДПС си наел охрана, която да го следва по време на предизборната кампания.
Заплахите към Борислав Банчев вероятно са заради лансираната от него коалиция „БАСТА“, която има собствена листа за общински съветници. Организацията няма свой кандидат за кмет на Враца и по тази причина поръчителите на атаката вероятно ще се търсят сред хората, които се чувстват застрашени да не влязат в местния парламент.
24.10.2019, 13:56 часа
6252 2
Коментари

ДПСлъже

24.10.2019, 19:58 часа
ДПС много ги бива в инсценировките и лъжите.Пример - т.нар. атентат срещу Доган.И за малко дете беше видно,че е инсценировка,целяща нарушаване на етническия мир.ДПС е българския клон на ИДИЛ.

ИВАН

24.10.2019, 16:32 часа
СЕРЖАНТА се побърка,той наистина се е взел на сериозна че от него става нещо.Смешник
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha