Окръжният съд във Враца задържа под стража ученик заради разпространението на наркотици

Окръжният съд във Враца задържа под стража ученик заради разпространението на наркотици Днес Окръжен съд – Враца взе най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Д. К. Х. Той е привлечен като обвиняем за две престъпления – за това, че за времето от септември до 30 октомври т. г. в условията на продължавано престъпление във Враца, без надлежното разрешително, е държал и разпространявал на различни лица високорискови наркотични вещества (канабис, хашиш, амфетамини и други), както и за това, че в същия период в съучастие като подбудител и помагач на непълнолетен го е склонил да извърши престъпление. Обвиняемият го подбудил и улеснил да държи с цел разпространение различни по вид и количество наркотични вещества, като му е набавял същите и му е намирал клиенти. „Искам да съдействам на прокурора за разкриването на обективната истина и да си завърша средното образование, тъй като в момента съм ученик в 12 клас. По тези причини искам да ми бъде наложена по-лека мярка“, каза в съдебната зала Д. К. Х.
Съдът намери, че от събраните на този ранен етап от разследването доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил двете престъпления. Наказанието за тях е „лишаване от свобода“ от 2 до 8 години, и глоба от 5 000 до 20 000 лева за всяко от престъпленията. Затова съдът счете, че има реална опасност обвиняемият да се укрие и да извърши друго престъпление, и го остави в ареста.
Определението на Врачанския окръжен съд не е окончателно и подлежи на обжалване и протестиране в тридневен срок пред Софийския апелативен съд.
09.11.2019, 15:59 часа
5444 1
Коментари

В пълен размер и за свете !

09.11.2019, 18:02 часа
Наказанието за тях е „лишаване от свобода“ от 2 до 8 години, и глоба от 5 000 до 20 000 лева за всяко от престъпленията. Плюс един публичен бой. А когато стане пълнолетен и продължи с това - разстрел. Само и единствено тогава ще има ред.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha