Братът на убиеца на Андрея от Галиче отправял заплахи за саморазправа

Братът на убиеца на Андрея от Галиче отправял заплахи за саморазправа Братът на 17-годишния Аксел, който уби Андрея от Галиче също е имал агресивни прояви и отправял заплахи за физическа саморазправа, съобщи Мария Търнавска - директорът на Регионална дирекция "Социално подпомагане” във Враца.
Преди дни семейството на Аксел се е преместило в друго населено място, извън областта. От социалната служба са сигнализирали в отдела на закрила на детето в района, където се е преместило семейството на обвиненият в убийството на Андрея, за да може веднага да се започне работа с по-малкия му брат. 
Търнавска съобщи също, че сигнали срещу самия Аксел не са подавани от никого преди инцидента.
„Ако е имало такива сигнали да сме реагирали веднага. При подобни случаи излизаме виновни ние – институциите, а не извършителите или родителите“, заяви още директорът на Регионалната дирекция "Социално подпомагане".
Тя уточни, че социалните работници редовно посещават ромските квартали. Разчитат също и на сигнали за деца в риск от граждани и се отзовават, дори ако са анонимни. В същото време, щатът на социалните за община Бяла Слатина е едва двама служители. 
22.01.2020, 14:10 часа
10024 3
Коментари

Златко

22.01.2020, 18:38 часа
Този тип жени не се занимават с фейсбуци и тем подобни. Те си имат собствен живот и не им пука кой, къде, какво!

Иво

22.01.2020, 18:34 часа
Утре ще ходя в социалното Търнавска си е добра :)

Гошо

22.01.2020, 16:14 часа
A tova gadje ot snimkata ima li feisbuk
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha