Съдят мъж, убил 17-годишно момче в Монтанско

Съдят мъж, убил 17-годишно момче в Монтанско Окръжна прокуратура – Монтана е предала на съд Г.Р. по обвинение в умишлено убийство на 17-годишно момче в местността „Мало поле“.
Обвиняемият Г.Р. е управител на търговско дружество в Монтана, което се занимава и с дърводобив. Фирмата има недвижими имоти на територията на община Монтана. Освен това заедно със съпругата му притежават ферма в местността „Мало поле“ в същия район, където обвиняемият съхранява добития дървен материал, съобщиха от прокуратурата. 
На 9 октомври 2018 г. Р. излязъл от дома си и тръгнал с лек автомобил „Субару Легаси“ към горския масив, собственост на дружеството му.
Същата сутрин Г.Г., заедно със седемнадесет годишния си внук Г.Б., решили да отидат да събират дърва. Двамата впрегнали коне в каруците и тръгнали по черен път в посока местността „Билото“. Там се движели в разорана нива, без да навлизат в горския масив на обвиняемия Г.Р.
Около 11:30 часа обвиняемият се намирал в района и забелязал каруца с мъж в нея. Без каквато и да е причина решил да стреля с носено от него ловно оръжие. С произведения изстрел улучил каруцаря, който паднал. Дядото на пострадалия, който се движел зад него, видял свличащото му се тяло и реакцията на уплашения кон. Успял да настигне и да спре каруцата на внука си, който лежал безжизнен с рана в главата. Г.Г. забелязал наоколо силует на мъж и разпознал обвиняемия Р., който в следващия момент се скрил в гората.
След подаден от близките на момчето сигнал на тел. 112, на местопроизшествието бил изпратен полицейски автопатрул, сформирана оперативно-следствена група и започнали издирвателни мероприятия на извършителя на убийството.
Междувременно Г.Р. напуснал местопроизшествието и се опитал да заличи следите си, навлизайки и излизайки на главния път Е 79 от черни пътища. Въпреки това МПС му било засечено от камерите на Агенция „Пътна инфраструктура“. По-късно, във Враца, той активирал мобилен телефон, който от сутринта бил изключен и провел няколко разговора, с цел създаване на алиби. Успял да скрие и огнестрелното оръжие, с което извършил убийството. Движейки се в посока Монтана обвиняемият бил спрян за проверка от органите на полицията и задържан.
На следващия ден във фермата му били открити и иззети боеприпаси за огнестрелни оръжия – общо 101 броя патрони различен калибър, държани от него незаконно.
Разпитан в хода на досъдебното производство обвиняемият Г.Р. не се е признал за виновен по повдигнатите му и предявени обвинения.
Предстои наказателното производство срещу него да продължи в съда.
14.02.2020, 15:50 часа
1216 1
Коментари

dadfadd

14.02.2020, 16:08 часа
И отглежда и продава канабис!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha