Става страшно! Областният управител на Видин иска помощ от армията

Става страшно! Областният управител на Видин иска помощ от армията

Областният управител на Видин Момчил Станков отправи призив към лекарите и медицинските сестри от региона да помогнат на колегите си от МБАЛ „Св. Петка” в борбата им с многото заразени с коронавирус, които се лекуват в здравното заведение.
30 души от медицинския персонал от началото на април досега са подали молби за напускане, а голяма част от останалите са заболели от коронавирус. Според Станков това прави положението на болницата още по-тежко.
На пресконференцията, която се проведе днес губернаторът каза още, че в областта няма достатъчно ресурси за необходимата цялостна дезинфекция на здравните заведения и населените места. Затова той се обърнал за помощ към министъра на отбраната Красимир Каракачанов - армията със своите възможности да помогне на Видин в тази дейност.
Позовавайки се на здравните органи, Станков съобщи, че вече има 12 излекувани от коронавирус в областта. Сред тях са лекар и медицинска сестра, които след задължителната карантина ще се върнат отново на работа в болница „Св. Петка”. Досега регистрираните заразени са 161 души, а 9 са починали.

07.05.2020, 12:47 часа
7675 1
Коментари

БА202005ЦЦ

08.05.2020, 06:13 часа
А дали армията има ресурс от чували и камиони или става страшно?
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha