Отлагат за догодина фолклорния събор „Леденика“ във Враца

Отлагат за догодина фолклорния събор „Леденика“ във Враца Заради обхвата на противоепидемичните мерки и очакваните над 20 000 посетители за двата дни на събора, юбилейното издание на Национален фолклорен събор „Леденика“ ще се проведе през 2021 година.
В петото издание фестивала ще бъдат включени български танцови състави от Молдова, Украйна, Сърбия и Румъния. По този начин ще бъдат представени автентични обичаи и традиции от българските общности в Източна Европа.
В програмата на фестивала ще бъдат запазени вече утвърдените като традиционни за събитието – нестинарски танци, надиграване и народните борби. Кулминацията на фолклорния събор отново ще е възстановката на Северняшката сватба.
Кметът Калин Каменов коментира, че фолклорният събор ще бъде надграден и ще се превърне в сцена не само на българските традиции и обичаи, но и на производители на продукти от цялата страна. „За съжаление голяма част от групите, които заявиха участие в тазгодишното издание на фестивала нямат възможност да се включат поради логистични причини. През последните четири години, Съборът се утвърди като един от най-посещаваните в цялата страна. Именно поради тази причина, през следващата година, когато ще проведем юбилейното издание е предвидено участието не само на танцови състави и производители от страната, но и на групи от българските общности в другите държави“ – каза още Каменов.
05.06.2020, 11:04 часа
1005 1
Коментари

Я

06.06.2020, 05:44 часа
Малиии, колко ма е яд! Коки няма да може да се перчи по насрани патуре! На тая сватба ходят много хора - от Благоевград, Варна, Каспичан и Симитли, но почти никой от Враца.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha