Протестиращи блокираха пътищата Русе-Варна и Русе-Кубрат

Протестиращи блокираха пътищата Русе-Варна и Русе-Кубрат Протестиращи блокираха днес пътищата Русе-Варна и Русе-Кубрат. Причината за недоволството им е лошото състояние на второкласния път Русе-Кубрат, който не е ремонтиран основно от около 30 години.
Това е втори протест в рамките на седмица. Двата пътя бяха затворени и миналата събота.
От агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха преди десетина дни, че началото на рехабилитацията на пътя Русе-Кубрат ще бъде поставено през септември тази година, а срокът за ремонта е 10 месеца, но протестиращите заявиха, че не вярват на това обещание.
"Ние не вярваме на агенция "Пътна инфраструктура". За трети път през тази година ни лъжат и докато не видим машините, че ремонтират пътя, няма да се откажем", каза Нина Тодорова - един от организаторите на протеста.
По думите й пътят е много опасен - особено през есента и пролетта, когато видимостта е намалена от мъглите.
"Забравени сме от Бога. Това не е път, това са кратери", каза Недялка Кирилова, участник в протеста.
Протестиращите скандираха "Искаме си пътя" и "Срамота", като издигнаха транспаранти с надписи - "Добре дошли на Марс. Срам!", "И аз искам да живея!".
11.07.2020, 14:10 часа
745 1
Коментари

Историк

11.07.2020, 20:19 часа
Глас народен - глас в пустиня . И също така : кученцето си лае , керванчето си върви ли върви....А древните латини са казали скромно : Nil Novum Sub Sole , или писано по ганьовски : Нищо ново под слънцето.....Бъдете здрави и весели !
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha