Президентът Румен Радев поиска оставката на кабинета и главния прокурор

Президентът Румен Радев поиска оставката на кабинета и главния прокурор Президентът Румен Радев поиска оставка на правителството на Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев по време на обръщение на „Дондуков“ 2.
„Решението на управляващата партия да организира митинг до гражданския протест в близост бе целенасочена и недопустима провокация към гражданския мир. Стигна се до сблъсъци между протестиращи и органите на реда. Опитите на премиера да прехвърли отговорността за напрежението не могат да заблудят никого. Корупцията, всяването на страх, прокурорският рекет и грабеж, задушаване свободата на словото, безскрупулните лъжи са онова, срещу което въстанаха българите“, подчерта Радев.
Той добави, че адвокатските колегии и в много градове настояват за промяна в прокуратурата. „Гневът е дълбок, трупан с години и не може да се потиска със страх и сила. Българи от всички възрасти независимо от политическите си пристрастия издигнаха искания за законност и връщане на основни граждански свободи, погазвани в последните години”, каза Радев.
„Сега, когато българите са на площада, Европа няма право да гледа България с широко затворени очи. Съюзът има нужда от демократична България, България на закона, принципите и правилата. Изходът от създадената ситуация е един - оставка на правителството и главния прокурор“, посочи той.
„Протестиращите да избягват насилие и да не се поддават на провокация. Полицията да избягва насилие. Силата е в истина, непреклонността и единението“, призова президентът.
11.07.2020, 15:16 часа
5017 6
Коментари

таксито

12.07.2020, 07:01 часа
Комунист е тулупа от Банкя. Ходи там при него да му направиш една свирка , говньо !

истината

11.07.2020, 22:53 часа
радев марионетка на мафията !

мале,мале

11.07.2020, 22:06 часа
Цецуу ако говориш за пенедела плевнята прав си брато.Жив джендър си е та даже и дете му направиха.

cecovraca

11.07.2020, 21:43 часа
то имаше и не дотам успешни президенти ама тоя Льольо ги зачеркна всичките.... срам за джендърската армия която го създаде.

мъка мъкаа

11.07.2020, 19:14 часа
Браво на президенто,здраво ръга хунтата!А къде е сега тулупа, да дипли пачки от чекмеджето.

Brutal

11.07.2020, 16:11 часа
Абе,льотчик советский, що призоваваш българите един срещу друг ?!? Черепа ли е спонсор на всичко това, май да, нали Корни похарчи де що имаше кинти и сега сънува едни милиони...Комунист никога на власт.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha