Чук-чук, фалитът е тук! Народът спря да чете „Конкурент“, Гошо Синдика почна да купува трафик от фейсбук /статистика/

Чук-чук, фалитът е тук! Народът спря да чете „Конкурент“, Гошо Синдика почна да купува трафик от фейсбук /статистика/ Продължава свободното падане към пропастта на врачанския вестник „Конкурент“, установи проверка на агенция BulNews. След фалита на всекидневника, на път е да спре и ведомственият им сайт.
Лошото управление на медията доведе нещата дотам, че хората спряха да четат не само седмичника, но и неговия електронен портал.
Това принуди главния редактор Георги Александров, по-известен в гилдията като Гошо Синдика, да започне да купува трафик от фейсбук. Този приом се прилага най-често от търговски компании, които търсят бърз ефект за предлаганата от тях услуга или стока, но медиите го избягват от етични съображения. Мерило за влиянието на всеки сайт е естественият интерес към публикациите в него и когато той се предизвиква не с журналистика, а с помощта на парите, не е коректно към аудиторията.
Това обаче изобщо не притеснява Гошо Синдика, който крие зад купения трафик своя провал като ръководител. Сайтът на „Конкурент“ очевидно вече страда от липсата на интерес на читателите към него и по тази причина броячът се манипулира чрез фейсбук.
В нормални дни, когато това не се прави, аудиторията на умиращата медия е около 12-15 000 души дневно. В дните, когато се купува трафик, резултатите избухват като гейзер на около 50 000, което е непостижим резултат при нормална работа на сайта. При това тези цифри се постигат, без да има сериозен информационен повод.
Така, вместо да се инвестират средства в подобряване на заплащането на малобройния екип или за наемането на още хора, Гошо Синдика пълни джоба на Марк Зукърбърг, за да четка болното си его. Процесът е познат в медицината като „Наполеонов комплекс“ и лечение за него няма.
За негово съжаление опитите му да заблуди обществото няма да подобрят нито репутацията на фалиралия вестник, нито на изпадналия в забрава сайт. „Конкурент“ плавно, но сигурно отива на бунището за умрели издания, а Гошо Синдика изцяло оправдава прякора си.
08.07.2020, 11:02 часа
3749 2
Коментари

Въпрос

13.07.2020, 20:29 часа
Защо в сайта на Конкурент коментарите изобщо ги няма ??? В другите медийни сайтове това не е така ! Страх ли те е св. Георгий от народа ,за когото работиш ? Или и на тебе така ти нареждат отнякъде ? Ама народецът вече се събужда из София и други ...

Чичко Паричко

08.07.2020, 19:59 часа
Този ми е много смешен. Всеки ден го гледам да маа гащи по Пробива и се чудя на това недоразумение. Нито има осанка, нито вид на журналист. Ако не го познавах, щях да си помисля, че е някакъв преуморен даскал или недоспал кантонер.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha