БАБХ откри листерия в кашкавал от търговската мрежа в София

БАБХ откри листерия в кашкавал от търговската мрежа в София Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) констатира наличието на бактерията Листерия моноцитогенес в проба от кашкавал и несъответствие по физикохимичния състав в проба от сирене, взети при проверка в търговската мрежа в София през миналата седмица, съобщиха от пресцентъра на БАБХ.
Наличие на Листерия моноцитогенес беше установена в кашкавал "Беленско" с партиден номер L060520, произведен от млекопреработвателно предприятие "Рафтис милк" ЕООД.
Произведено е количество от 595 кг. Гражданите, закупили кашкавал от същата партида, могат да го върнат в магазина, от който са го купили.
В проба от сирене е установено несъответствие по физикохимичния състав - неколкократно по-ниско съдържание на мазнини от обявеното от производителя.
По двата случая са предприети незабавни действия от Областните дирекции по безопасност на храните за спиране от продажба на партидите. В предприятието, произвело кашкавала, замърсен с Листерия, е извършена основна дезинфекция.
На бизнес операторите са съставени актове по Закона за храните. Максималната финансова санкция за двете нарушения съгласно законодателството е до 6000 лева.
14.08.2020, 16:39 часа
931 1
Коментари

смешници

15.08.2020, 21:22 часа
отдавна всичко е фалш и измама по магазините . затова ще се мре интензивно и баце бойко ще трупа бройки за ковид19 и еврото от ес ще го папка , докато народецът блее и се подкупва за 50 - 100 лева . кармична държавица.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha