Адвокат опита да спаси от тежка присъда убиеца на Андрея от Галиче /снимки/

Адвокат опита да спаси от тежка присъда убиеца на Андрея от Галиче /снимки/ Адвокатът на Аксел Олеков - Валери Илиев поиска съкратено съдебно следствие по делото за убийството на Андрея от Галиче, а съдът абсолютно, в рамките на действащия Наказателно процесуален кодекс, му отказа. По този начин наказанието му не може да бъде намалено с 1/3.
Припомняме, че момичето бе изнасилено и заклано на 11 януари тази година от 17-годишния Аксел Олеков, а за зверското убийство съобщи първо медията ни.

Извънредно! Жестоко убийство в Галиче, полицията издирва касапина /снимки/

Днес, от 9.30 часа, в Окръжния съд във Враца бе даден ход на разпоредителното заседание, на което стана ясно, че същинският процес по делото ще започне на 7 октомври.
Пред сградата на Съдебната палата се бяха събрали близки на убитото по особено жесток начин момиче. Техните искания са да бъде наложена най-тежката присъда за убиеца на тяхната племенница и братовчедка - доживотна присъда без право на замяна.
Пред наш репортер те споделиха, че след зверското престъпление никой не влиза в къщата, а кръвта на момичето е още по стените.
Защитникът на семейството на девойката адвокат Димитър Марковски определи убиеца Аксел като спокоен, хладнокръвен, необезспокоен, че е изправен за това тежко престъпление пред съда.
„Неговият профил на хладнокръвен убиец е описан в изготвената психолого-психиатричната експертиза по делото. Това момче не изпитва чувство на съжаление… той е с очертан профил на социопат“, каза адвокатът на опечаленото семейство.
Той допълни, че подсъдимият може да получи 12 години лишаване от свобода, тъй като все още няма навършени 18 години. На базата на останалите извършени тежки престъпления, съдът може да групира всички отделни наказания – за изнасилването, за кражбата на парите, за проникването в жилище късно през нощта и по този начин присъдата да бъде увеличена с 1/2 - 6 години.
Близките на момичето се надяват съдът да наложи максималното наказание по това дело, което може да бъде увеличено, предвид всички извършени престъпления във фаталната нощ на 11 януари.
 
18.08.2020, 11:44 часа
6460 1
Коментари

ицо тончев

18.08.2020, 16:45 часа
като бех надзирател много такива видех,ама този не заслужава да е жив . ще го направят наркоман вътре и ще го хранят,няма да му е зле
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha