Хора от Тишевица изреваха: Г-н Гешев, елате и ни спасете от крадливите цигани

Хора от Тишевица изреваха: Г-н Гешев, елате и ни спасете от крадливите цигани Крадливи цигани тормозят жителите на врачанското село Тишевица, научи агенция BulNews. 
С медията ни се свърза Геновева Николаева, която живее във Враца. 
В събота в имота им нахлули цигани, които откраднали инструменти за над 1 500 лв. от селскостопанска постройка. Когато се прибрали в къщата и забелязали липсата на инструментите, те веднага подали сигнал на тел. 112. На мястото пристигнал полицейски екип и по случая е образувано досъдебно производство. 
Геновева разговаряла със съседите си и разбрала, че тя не е единствената потърпевша. Те ѝ споделили, че от около година група малолетни роми с прякор „Седмаците“ вършее из селцето. Те са братя на 9, 10 и 11 години. В семейството са 8 деца, като през седмицата за тях се грижи майка им, тъй като бащата работи в София и се прибира събота и неделя. Учат в средно училище „Климент Охридски“ в Тишевица, където също създават проблеми.
Жената разказа пред наш репортер, че в началото циганите започнали с малки кражби на зимнина, но от 20 дни престъпленията са зачестили, като през това време те разбили над 15 къщи. 
По нейни думи, всеки месец те вземат пенсията на възрастна жена и я заплашват, като последния път единият дори е носил тръба. 
„Всички знаят кои са, но са малолетни и няма какво да се направи“, каза Геновева Николаева. 
Потърпевшата се е срещнала с кмета на населеното място Минко Георгиев, при който са подадени над 80 жалби срещу крадливите роми. 
Пред наш репортер той сподели, че почти всеки ден в селцето идва полиция заради бандитите, но заради възрастта им единствено „Закрила на детето“ може да вземе отношение. 
„Аз лично съм подал два сигнала срещу тях в отдел „Закрила на детето“, но техният отговор е, че няма къде да ги настанят. Директорът на училището също е сигнализирал, така оплакванията стават 3“, заяви той. 
Според Минко Георгиев родителите подтикват децата си към престъпления и изобщо не ги контролират. 
Жителите на селото са направили 2 подписки, като първата е от миналата седмица и е изпратена до районната прокуратура във Враца. 
Сега събират подписите за втората, която ще пуснат до окръжния прокурор на Враца и главния прокурор Иван Гешев. 
Хората от селото се надяват главният прокурор и социалните служби да се намесят и крадливата банда да бъде озаптена, за да могат отново да живеят спокойно.
15.09.2020, 08:50 часа
4011 3
Коментари

Skromen мирянин

15.09.2020, 15:23 часа
"Закрила на детето" - правилното ви име е "Закрила на малките бандити". Нямало къде да ги настаните - хайде де ! Не вършите работа за две стотинки.

бой по гамбата

15.09.2020, 14:13 часа
Че те и без това са осем парчета,ако изчезнат три нема да проличи у циганския коптор.

гошо

15.09.2020, 13:57 часа
С тръбата в главата и хайде в долчината да нахранят чакалите.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha