Врачанският клуб "Павел Павлов" отново е сред лидерите в атлетиката

Врачанският клуб "Павел Павлов" отново е сред лидерите в атлетиката Атлетически клуб "Павел Павлов" има нов президент и отново привлича звезди в редиците си, за да се завърне сред най-силните в страната. Врачанският тим вече се ръководи от бизнесмена Николай Езекиев, който е родом от oбластния център и вече привлече няколко ключови треньори и атлети в клуба.
Стожерът на Павел Павлов – Румен Павлов продължава работа като специалист с подрастващите в града в подножието на Околчица. С него ще работи и неговият възпитаник Георги Тодоров, който вече е и треньор към местното спортно училище. Силната група на Лиляна Видева и Костадин Рачев също е картотекирана във врачанския тим.
Националният рекордьор в тласкането на гюле Георги Иванов се завръща в АК "Павел Павлов", след като няколко сезона се състезава за добрички клуб. Той записа най-големите си успехи - финали на големи първенства и няколко поправки на върховите постижения в дисциплината си у нас (21.09 м на открито и 21.02 м в зал) с екипа на АК Павел Павлов. В клуба вече е и многократният медалист при подрастващите в скока на дължина и тройния скок Орлин Орлинов. Той вече е във възрастовата група при мъжете, където и като юноша спечели трето място в тройния скок през лятото.
Почти десетилетие АК "Павел Павлов" организира най-силния турнир в България в памет на рекордьора на страната ни с щафетата 4х100 м Павел Павлов. През годините в състезанието, наред със силните изяви на родните атлети, в София стартираха редица звезди на световната лека тлетика, в това число и олимпийски шампиони. Най-бързото бягане на 100 м, регистрирано у нас, е на турнир „Павел Павлов” – 10.03 сек на Самуел Франсис през 2008 г. През 2014 г. пък Феми Огуноде (Кат) бяга 20.06 сек на стадион „Васил Левски” в рамките на турнир „Павел Павлов”.
 
03.12.2020, 11:52 часа
3203 1
Коментари

нина

03.12.2020, 14:54 часа
УСПЕХ НИКИ
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha