Проф. Галилей Симеонов посреща новата 2021 година в обновения си дом в родното му село Гаврил Геново /снимки/

Проф. Галилей Симеонов посреща новата 2021 година в обновения си дом в родното му село Гаврил Геново /снимки/ Домът на прочутият художник-график проф. Галилей Симеонов е напълно обновен, съобщиха от община Георги Дамяново.
Със съдействието на кмета Нина Петкова и кмета на село Гаврил Геново Филип Филипов, служители и приятели на Общината, местни дарители, няколко фирми и фондации бе направен  чисто нов покрив изолиран с вата, ново Вик захранване, ново ел. захранване, нова PVC дограмата, стени и таван с гипсокартон, под и баня с плочки, мебели за обзавеждане и бяла техника за дома на твореца.
Кметът Нина Петкова пожела на професора преди всичко здраве, дълголетие и още дълги години да радва почитателите с творбите си.
През 1993 г. пожар изпепелява старата къща на професора, където в нея съхранявал над 300 портрети и картини. През годините проф. Симеонов отказва да приеме каквато и да е помощ, за да ремонтира почти  изгорелия си дом. Не тъжи и за унищожените произведения и  както сам казва „човек може да бъде победен, но не и унищожен, или да бъде унищожен, но не и победен”,  той намира себе си за победител и в двата случая.

 
31.12.2020, 10:22 часа
6708 1
Коментари

артист

31.12.2020, 12:16 часа
Браво! Едно голямо браво за хората помогнали за ремонта на дома на проф. Симеонов!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha