Окръжният прокурор на Враца: Извършителите на погрома в Мездра са установени, ще бъдат арестувани

Окръжният прокурор на Враца: Извършителите на погрома в Мездра са установени, ще бъдат арестувани Извършителите на погрома в Мездра са установени и се издирват, за да бъдат задържани, съобщи на извънредна пресконференция окръжният прокурор на Враца Владимир Сираков.
На нея присъстваше и шефът на областната дирекция на МВР във Враца Янко Янколов. 
За нападението над дома и колите на задържания за смъртта на внука на Тома Томов в железничарския град съобщи първо агенция BulNews.

Напрежение в Мездра! Цигани потрошиха къщата и двете коли на заподозрения за смъртта на внука на Тома Томов

Владимир Сираков разказа хронологията на сълбитията от този следобед.
"В 12.40 часа в районното управление е получен сигнал за нарушаване на обществения ред. На мястото е имало дежурна охрана – 10 полицая, когато циганите започнали да хвърлят камъни по автомобилите и къщата. От районното в града са били изпратени още екипи униформени, като от Враца също е пристигнало подкрепление. Създалото се напрежение наложи и намесата на жандармерията, като от Монтана бяха изпратени 6 екипи. Нападателите са били над 10 човека, като към момента точен брой не може да се даде. Част от тях вече са установени и се издирват, за да бъдат арестувани", съобщи той.
Вече има образувано досъдебно производство по чл.325 за хулиганство и чл.216 за увреждане на чуждо имущество.
„В момента на мястото тече оглед. Ще се разпитат свидетели и по преценка на наблюдаващия се реши кои ще бъдат задържани. По никакъв начин няма да се допусне такова поведение“, категоричен бе Владимир Сираков.
13.01.2021, 16:35 часа
10950 7
Коментари

дум/дум

13.01.2021, 22:03 часа
Полицията да не дреме ами да издири организатора на погрома,и като виж стигнали да бай томо.

Инструктор

13.01.2021, 20:10 часа
МВР,ако не знаете как се озаптява ц*игански катун,да дойда да ви покажа?Е сега събирам момчетата,и идваме да ви демонстрираме как се вкарват в правия път тъпи мазни ман*гали!Или вие сте там да ги пазите?Електората на краля Еднокнижник!

врачанин

13.01.2021, 20:03 часа
Мазо рапоня и подчинените му, пак се оакаха.. Само за пари ревете, а кучето у гъзо не може да убодете. Добре, че покрай протестите се научихте да опъвате палатки. Оставка на цялото ръководтсво на МВР Враца.

да да

13.01.2021, 18:46 часа
издирват се,убедени сме.не знам колко дни вече,половин БГ е заета с глупостите на два цигански катуна.Искам да видя същия медиен шум при случай на циганин убил пенсионер за 5 лв.Искам ама няма.Потулва се на момента!

Баце

13.01.2021, 18:45 часа
Защо като прибият некой мангал веднага идва прокурор мангал?Мешере в действие.

.....

13.01.2021, 18:39 часа
А предполагаемия организатор защо не го задържат ?

селянин

13.01.2021, 17:43 часа
Ха, ха, ха. Имало 10 милиционера, като се появили мангалите, напълните гащите и избягали. Закривай, тези МВР могато само са строят палатки и да рекитират дънъкоплатеца за по-високи заплати. В БГ нама полицоя, а геййй дружинка.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha