Драма край Враца! Шести ден телекомуникационни кули са без електричество заради паднали стълбове, радио „Силвър“ спря /снимки/

Драма край Враца! Шести ден телекомуникационни кули са без електричество заради паднали стълбове, радио „Силвър“ спря /снимки/ Шести ден телекомуникационните кули край Враца не работят, съобщи управителят на интернет доставчикът „Нетлан“ Ивайло Иванов.
В събота нощта леденият дъжд е прекършил 5 електрически стълба и така областният център остана без важни връзки със София.
Бедствието е повалило конструкциите в района на „Маниашки връх“ над село Косталево. Стихията е пречупила като кибритени клечки металните съоръженията, които задължително трябва да бъдат сменени с нови. 
Там са разположени 3 телекомуникационни кули, като едната от тях се използва от „Нетлан“. Аварийната ситуация е принудила управителя на интернет фирмата да закупи мощен генератор за ток, чрез който монтираната техника продължава да работи. Благодарение на бързата реакция на доставчика не е допуснато прекъсване на услугата в района.
Проблем има с останалите две кули, които продължават да са без ток. По тази причина шести ден не излъчва и радио „Силвър“. От ЧЕЗ са поели ангажимент пред собственика на медията Георги Генов в кратки срокове да отстранят аварията, но на този етап с приоритет били населените места.
Още отсега е ясно обаче, че за смяната на падналите метални стълбове ще е необходима тежка техника или хеликоптер заради големите им размери. Това едва ли ще се случи в близките дни, тъй като мястото е непроходимо при зимни условия.
14.01.2021, 12:15 часа
6069 2
Коментари

88.9

14.01.2021, 16:07 часа
Пущайте радиото че загинаме!

razbira4

14.01.2021, 12:21 часа
tolko sa in gi mal kulite
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha