Срам и позор! Опозиционерката Росица Кирова усвоила милиони от европроекти, сега играе за Тиквата

Срам и позор! Опозиционерката Росица Кирова усвоила милиони от европроекти, сега играе за Тиквата По почина на властелина на екостикерите – депутата от БСП Петър Кънев, който обяснява пред свои и пред чужди, че е в политиката, за да пази бизнеса си, върви и новата политическа звезда от Видин Росица Кирова, която от координатор на Слави влезе в джипката на премиера и  поведе партията на властта в региона. Както печатницата на Кънев бе съфинансирана по европроект за над 2 млн. лв. на подконтролното му Министерство на икономиката, за да купи машината, с която ще ни печата 6 млн. незаконни екостикера по 20 лв. парчето за 3,7 млн. превозни средства в България и така всяка година, дамата, която от години се води лидер на опозицията в северния областен център е усвоила чрез фирмата си европроект от същата програма на Министерството на икономиката и още един на обща стойност 1 416 809 лв., сочи регистърът. Това е нейната фирма „Дунавски дренажен флот“.
Също като лидер на видинската опозиция, та и общински съветник, за да бъде конфликтът на интереси пълен, фирмата, представлявана, управлявана и притежавана от Росица Любенова Кирова, сключва договор с ВиК – Видин. Това е вероятно единственият договор в света, чиято стойност не е уточнена дори в специалната рубриката „Цени” в контракта. Което го прави и достоен за щателно разследване от многото органи, свързани с предотвратяването и разкриването на корупцията.
Дамата, която явно умело използва политиката, за да върви бизнесът й – и той направо тича, е усвоила и още 19 600 лв. чрез фирмата си „Гама Комерс“.
Но най-много нашумя друго дружество на Росица Кирова. То се нарича „Интер Солар 12“ и в него тя е съдружничка с Екатерина Илиева Марчокова – Стоянова. Това е не просто партньорката в „Солар Грийн Енерджи“ на Гинка Върбакова, но беше и нейна говорителка след първоначалното медийно фиаско на кандидатката за закупуване на най-голямото енерго в България – ЧЕЗ , фамозната Гинка Върбакова. Никой не е забравен и нищо не е забравено.
Това пък бе разкрито от водещия разследващ журналист Атанас Чобанов, който написа: „Дамата от джипката на Борисов - Росица Кирова, е съдружник с бившата собственичка на „Инерком“ ЕООД Екатерина Марчокова - Стоянова, говорителката на Гинка Върбакова. Това разкрива търсачката за свързани лица на БРРД”.
Всеки може да види регистъра и да се убеди на неговия сайт bird.bg.
Накрая идва и най-забавното. Преди да стане лидер на опозицията във Видин с подкрепата на „Движение 21“, ВМРО и „Екогласност“, а след това да отиде при Слави Трифонов като областен координатор, Росица Кирова е избрана за общински съветник като №2 в листата на .... ГЕРБ, както виждате на документа за избор на представителите в градския парламент преди 10 г.

Очаквайте продължение!
01.03.2021, 11:51 часа
10503 2
Коментари

Всички са така

01.03.2021, 20:31 часа
Ха- ха, че то всички европроекти са така усвоени. Затова държавата е срутище. А тиквун плаши, че ще спрат. А тези на които дължи много повече им подхвърля 50ки за по 2-3 месеца до изборите.

Дуунав мост

01.03.2021, 12:42 часа
Елитна политическа пр.....ка !!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha