Социолози: ДПС връща силните си позиции във Врачанско, печели сигурен мандат

Социолози: ДПС връща силните си позиции във Врачанско, печели сигурен мандат Движението за права и свободи възвръща силните си позиции във Врачанско, като печели един сигурен мандат, научи агенция BulNews.
Всички поръчани социологически проучвания са категорични, че партията ще вкара поне един народен представител от региона в следващия парламент.
ДПС направи своя силен пробив в областта през 2013 година със спечелването на депутатско място от Камен Костадинов, който макар и за кратко успя да изпълни със съдържание позицията „народен представител“. Не случайно структурите отново номинираха Костадинов за водач на партийната листа въпреки неговото оттегляне от активния политически живот. Скоро след това дойде и новината, че топ бюджетарят на страната и зам.-председател на ДПС, Йордан Цонев ще води листата с кандидати за народни представители.
На срещите си с хората от региона, ерудираният финансов експерт посочва силните страни на партията при привличането на инвестиции - „За 8-годишното си участие във властта ние, от ДПС, привлякохме 35 млрд. евро инвестиции и върнахме голяма част от задълженията на страната ни“.
Изпращането на Йордан Цонев за водач на листата на партията е знак, че за ДПС, икономическото развитие на Враца и Северозапада като цяло, са от първостепенно значение. Той познава в детайли икономическата ситуация в страната, финансовите възможности и начините за реализиране на успешни политики. Безспорен факт е и друго - ДПС винаги обръща специално внимание на хората, които живеят в малките населени места и общини, а именно такива са общините от Северозападна България.
През цялата кампания Йордан Цонев говореше за бъдещето на региона на разбираем за обикновените хора език, не се увличаше в празни обещания и затова влиза в изборите в неделя със значителна електорална подкрепа. Балансираното поведение вероятно ще е една от причините той отново да спечели мандат за ДПС във Врачанско. Йордан Цонев даде пример на новите политически играчи как се гради успешна кампания и затова влизането му в парламента изглежда логично и закономерно.
02.04.2021, 11:05 часа
2049 3
Коментари

Леле Мале

02.04.2021, 20:56 часа
Съгласен съм с коментар-2- "Щом има пари"n

гласоподавател

02.04.2021, 20:50 часа
Щом има пари...да-няма турци...а има ли мутри - защо трябва да гласуваме за джипката,а не за Били и Кръстин и то без пари.

Щом има пари...

02.04.2021, 12:07 часа
ДПС печели гласове във Врачанско само когато вади пари за това.Всеизвестен е факта ,че в нашия край няма турци и единствено циганите от Бяла слатина и Криводол гласуват за ДПС естествено само ако им се плати.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha