Първи опит за покушение срещу Слави Трифонов

Първи опит за покушение срещу Слави Трифонов Борисов опитва точно това: да убие Слави Трифонов и неговата партия „Има такъв народ“ още преди да се сформира новото Народно събрание. И прилага брутален начин: предлага на втората по изборен резултат политическа структура да й даде десетина депутати, за да направи правителство.
Тази наглост може да се сравни с предложение на боа към зайче да закусват заедно, като боата прекъсне общата каротидна артерия на животинчето.
Борисов знае, че наглата оферта няма да мине. Но целта му е все още верните му медийни ибрици, политолози, социолози и всякакви –ози да пласират в публичното пространство измършавялата версия, че Трифонов е негова патерица. Той ми е авер, що да не му помогна да си поиграе малко на политик. Гротескно е, но Борисов знае, че подобни неща в България минават. Става дума за пръскане на отрова. Хитлер е казвал, че най-лусно се прокарват най-абсурдните лъжи. Той Славчо ви говори разни работи, но аз си го знам, мое момче е… - ни казва боата от сградата на „Дондуков“ 1, която месеци наред бе обсаждана от протестиращи, които искаха неговата и на Гешев оставка. То все още вярва, че контролира положението, че е хитър, коварен и умен.
Очаквайте послания и към другите нови партии в парламента. Христо, работили сме заедно, можем пак да работим. Искаш съдебната реформа – ще ти я дам…
И за Мая Манолова ще измисли нещо. Ще изпрати парламентьори, сватовници, дарове… Чекмеджето е пълно, а и много други чекмеджета ще бъдат извадени.
Ще опита да напазарува недоволни от Корнелия Нинова депутати от БСП. Такъв е неговият политически арсенал и за срам на нацията и политиците той го прилага успешно. Поне до този момент.
Сега е притиснат в ъгъла и подсъзнателно усеща, като застрашено животно, че е на гребена на народната омраза. Доган, Пеевски, Гешев и Цацаров се изпокриха и само той остана да стърчи над могилата от кости, натрупана от мафиотизирания модел на управление. Калинките му осигуриха 26% на вота, но следващ път няма да стане.
Ортаците му ще или вече го напускат един по един, освен това ще го предадат на драго сърце, за да спасяват собствените си задници. Наближава моментът, когато ще трябва да търси онези умници от младежката ГЕРБ, които се шегуваха, че имали познати в централния затвор. Ще му трябват, сериозно.
Трифонов би могъл да се изгаври и да „приеме“ офертата, като поиска определени депутати да го подкрепят: простата кърджалийска п..ка Караянчева, Томислав Дончев, Деница Сачева, Тома Биков, Любен Дилов-син, Десислава Атанасова… Но не е време за шеги и шоу, макар че Борисов сам провокира да му се даде подобен урок за наглостта. Нека Краси Радков се погрижи за това...
Трифонов е пред трудни решения и крачки. Те изискват смелост, воля, разум и абсолютна лоялност към обществения интерес.
Всички очакваме да се ускорят законовите процедури по оставката на кабинета и премиера и да се спре тяхното функциониране. То е вредно и в много случаи престъпно.
И едно припомняне. Преди три месеца Борисов се закле, че след края на мандата, ще се оттегли и ще си гледа партийната работа. Сега е момента - докато изчаква да започне разследване и ревизия на управлението му.

Д-р Димитър Попкутуев, "Фрог нюз"
07.04.2021, 14:49 часа
15455 2
Коментари

Баце

08.04.2021, 08:43 часа
Решенията ги взима който има пари.Слави освен мартеници и свирки друго няма.ВИС и Каналето ги няма.

КОЙ

07.04.2021, 16:34 часа
Много любопитна, интересна и съдържателна статия, но къде бяха авторите през 2014 г. когато Бойко Борисов предложи същото на Станишев!? ..... Потриваха ръце?
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha