Иво Инджев: Бойко се бои от бой щом мачът не е уговорен в негова полза

Иво Инджев: Бойко се бои от бой щом мачът не е уговорен в негова полза В рамките на по-малко от денонощие премиерът в оставка Бойко Борисов потвърди два пъти твърденията на свои бивши съратници от каратето, че е страхливец, който бяга от сблъсък с опасни съперници. 
Бойко се бои от бой щом мачът не е уговорен в негова полза. Хвърли кърпата на тепиха още вчера сутринта, когато си подаде оставката писмено в нарушение на конституцията. Тя повелява премиерът да застане пред депутатите в Народното събрание, за да предаде легитимно властта. 
Часове по-късно новото мнозинство в парламента го призова още днес да бъде изслушан в пленарната зала. Приканиха го да отговаря на въпроси за Плана за възстановяване и устойчивост на Европейски съюз.  Но Методиевич показа отново своята страхливост. Обяви, че излиза в отпуск.
Вече не му се ръководи бламираното правителство, не му се ще да го наставлява господарски пред камерите в ранни зори с монолозите пред немите си министри, за да видят всички всички колко строг и справедлив началник е. Почива му се изведнъж на неуморния пропагандатор на собствените победи.
Със селски сюжети той финтираше недоволните граждани. Близо година разиграваше гражданството с внезапни локални посещения. Изтезаваше възрастни хора при неочакваните срещи да му ръкопляскат за благоволението да им строи нещо с държавни пари или да ги дарява предизборно с по 50 лева.
Сега шикалкавещият все повече прилича на Шикългрубер. И тук ”Берлин” падна, що се отнася до едноименния хотел край София, откъдето се управляваше модела Борисов от години, продаден от Шиши в последните дни на управлението на Шиши от Банкя 
Така изглежда неадекватността на Шишигербера в последните му дни в бункера на обречената му власт, откъдето издава неадекватни на реалната обстановка заповеди.
Беглецът от възмездието става все по-жалък. И колкото по-бързо помогне  чрез своите заешки подскоци на зиг-заг на собствената проста публика да прогледне що за “смелчак” е, толкова повече шансове има да се състои промяната в България.
Не е новина, че Методиевич мрази да застава пред критична аудитория. Постара се да подчини медиите. Беше приоритетна задача на неговото путинолюбиво управление по путински образец. В “мек вариант” – т.е. без да хвърля в затвора волнодумци. “Само” ги маргинализираше по всякакви начини. Газеше ги с властовата джипка, яхната от него.
На него му дай да дудне без опоненти. И докато не го призоват в съда, това няма да се промени.
Още по-жалко е да се види постоянството му в това отношение, ако е възможно да има такова степенуване на падението му, при обяснението за бягството му. Неговата все по-пресирана му от реалностите пресслужба заяви: 
“Министър-председателят обяви, че възнамерява да работи целенасочено по темата и по тази причина излиза в отпуск, като ще бъде заместван от вицепремиера Томислав Дончев”.
“Работа, работа, работа”. Тя ще го направи свободен, обясняват следизборно в потвърждение на нацисткия му по звучене предизборен лозунг от щаба на неговата безпомощност.
Джон Ъпдайк е предложил аналогия още през 1960 година с романа си “Заеко, бягай”. В него главният герой Хари Енгстръм – Заека се наслаждава на безгрижната си безотговорност, вярвайки, че е постигнал някаква граница на спасението. 
Време е “верващият” Методиевич да се събуди от тази заблуда и да освободи по този начин от съня им своите прости гласоподаватели.

Иво Инджев
16.04.2021, 13:58 часа
3363 2
Коментари

Запознат

16.04.2021, 18:47 часа
Петя ще стега структурата за нови избори, а Малина ще си иде в Иван Вазов! Ще й помага от там! Горката тя, не можа да стане депутатка!

Ааааа

16.04.2021, 18:39 часа
Аааа нашата екс министърка Аврамова кво ша прай сега? А, Бойко? Кво си й предвидил? Ми Калинчо? Като щеше да е министър сигурно му е тъжно сега? Мъка, мъка!!! И пари като нема кой да му дава ша са скарат с Илиянчо п.....а!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha