Бойко Борисов: ДПС във Враца преля 5000 гласа към партията на Слави Трифонов

Бойко Борисов: ДПС във Враца преля 5000 гласа към партията на Слави Трифонов На поредна пресконференция ГЕРБ обвини ДПС, че на последните избори е преливало гласове към партията на Слави Трифонов "Има такъм народ" (ИТН). 
"Имаме съмнения за машините за гласуване - как се е оперирало с тях, кой ги е пипал, кои са тези хора. Но е ясно от данните и от анализа, че ДПС целенасочено е преливало гласове към ИТН - в Кърджали, Ардино, Джебел, Мадан, Рудозем, Крумовград и т.н. В тези райони ДПС губи малко повече от 7000 гласа, а ИТН взима около 11 000. Числата съвпадат, когато става въпрос за намаляване на броя на гласовете за ДПС в съответни общини и увеличаване на гласовете за "Има такъв народ", заяви зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.
Той добави, че се наблядава подобна тенденция и за ромските гласове, особено в София.
"Сериозна подкрепа е имало за ИТН. Не знаем откъде е тази внезапна подкрепа (на ромите) специално в София, но и не само", допълни Митов.
"Винаги сме твърдели, че има голяма уйдурма. Това за ДПС е факт, защо? Защото навсякъде в смесените райони, където мюсюлманите си изкарват прехраната, назначенията са от ДПС, а където не са имали хора - от БСП. А с назначаването на Николай Цонев във ВиК там, всичко става ясно - включи се и лидерът на партията Бойко Борисов.
"Сутринта си прозвъних кметовете и ето: във Враца 5000 гласа прелети от ДПС към "Има такъв народ", в Монтана 2000, във Видин - 1000", заяви бившият премиер.
Борисов отново говори, макар и доста объркано за това какво са го разпитвали преди два дни в следствието.
"Аз за (Бойко) Рашков ако ви кажа всичко, което мисля за него, верно трябва да ме осъдят. Просто ми е жал за полицая, кварталния. През 2009-а чел отнякъде, че съм правил крос в резиденция Бояна. Аз крос не съм правил никога, Цецо (Цветанов) правеше кросове. И го попитах тогава онзи "Жив ли си?, той отговори: "Жив съм". Значи не съм го изял (визирайки явно обвинението, че е заплашвал човек, че ще семейството му няма да разбере дали не яде него). За Мирослав Найденов, знаете - обърна се срещу ГЕРБ, направи си партия. После ме питаха дали мога да си спомня за някакъв Иван Танев. Нито съм го виждал...., но като провериш в интернет, го броят с червена бюлетина, че е търсен от България и Румъния. Може би е син на този, Георги Танев - министъра на земеделието в червеното правителство. За къщата в Барселона - нито съм имал къща, нито имот. Проверяваха испанци, французи, китайци - всички. Аз си имам къща в Банкя и там живея. Напрягат ми семейството, тревожат се децата. Тези хора ми създават проблеми в къщи. Но, докато ни викат в полицията е добре. Да не ни посегнат само", каза Борисов.
18.07.2021, 13:00 часа
7051 5
Коментари

sudjuk

19.07.2021, 01:37 часа
a va6ta peca kolko trandamii naprai u predizbornata kampaniya.6to gi ne nalya u vaze tia glasove a

Нафарфорий

18.07.2021, 21:03 часа
Ако ги бяха преляли към ГЕРБ май нямаше да е толкова голяма драма

преливане

18.07.2021, 19:57 часа
Звездите ми го говорят!Хубаво е да не обръщате внимание на този изкуфелник.

гошо тъпото

18.07.2021, 15:50 часа
изкукуригал ненормалник

Марс вика Юпитер

18.07.2021, 15:47 часа
Свързвам се с извънземните от време на време получавам сигнали и напътствия от тях! Много ме е страх, много съм уплашен, как да разкрия тази тайна на света.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha