Тежка загуба за "Ботев" /Враца/ срещу последния в лигата ЦСКА 1948 /снимки/

Тежка загуба за "Ботев" /Враца/ срещу последния в лигата ЦСКА 1948 /снимки/ ЦСКА 1948 успя да запише първа победа в efbet Лига през този сезон, след като тотално надигра „Ботев“ (Враца) и го надви с 5:1 на Националния стадион "Васил Левски". Това бе първи мач за новия наставник на "червените" Николай Киров, който пристигна от „Арда“ преди седмица.
Гостите от Враца успяха да поведат още в 25-ата минута, когато Ненов откри. След гола обаче столичани взеха инициативата и обърнаха резултата до края на полувремето с попадения на Симеон Петров (27'), Крум Стоянов (31') и Георги Русев (38'). През втората част отново Петров (85') и Денислав Александров (88') оформиха крайния резултат. Хубав гол на Чочев пък бе отменен след намеса на ВАР в средата на второто полувреме.
През първите 15 минути отборът на ЦСКА 1948 бе този, който повече търсеше гола и се опитваше да организира заплахи в предни позиции. Интересни положения обаче липсваха и пред двете врати. В 19-ата минута Лозев опита шут от дъгата на наказателното поле, но вратарят на „Ботев“ (Враца) успя да боксира.
В 25-ата минута „Ботев“ (Враца) успя да поведе. Дълга топка напред търсеше Юлиан Ненов, който бе на върха на атаката. Симеон Петров обаче бе на по-чиста позиция и стигна първи до нея. Грешка на защитника обаче позволи на Ненов да отнеме кълбото и с хубав изстрел по земя да вкара за 0:1.
Само 2 минути по-късно обаче грешникът Симеон Петров успя да се реваншира на отбора си. След центриране от корнер бранителят се извиси над всички и успя да вкара топката във вратата на гостите с глава. 
В 31-ата минута резултатът вече бе 2:1 в полза на ЦСКА 1948. Тогава Деян Лозев напредна отдясно, центрира в наказателното поле и намери Галин Иванов. Нападателят подаде към Георги Русев, а той от своя страна на Крум Стоянов, който от близко разстояние се разписа. Това бе и дебютно попадение за офанзивния футболист, който пристигна в ЦСКА 1948 от „Арда“ преди седмица.
7 минути по-късно авансът на ЦСКА 1948 вече бе от два гола. Ивайло Чочев намери с хубав прехвърлящ пас Денислав Александров, който се опита да стреля директно от воле. Ударът му обаче бе блокиран и така топката попадна в краката на Георги Русев, който от близко разстояние отбеляза. След попадението си офанзивният футболист посвети гола на съотборника си Ангел Лясков, който лекува травма.
В 45-ата минута Крум Стоянов можеше да се разпише още веднъж, но не успя да засече топката след хубаво подаване зад гърба на защитата.
Втората част започна с хубаво спасяване на Даниел Наумов, който изби удар на Дориан Бабунски. Впоследствие обаче се оказа, че е имало вдигнат флаг за засада и евентуално попадение нямаше да бъде засечено.
Нова грешка в защитата на „Ботев“ (Враца) доведе до това Галин Иванов да излезе сам срещу Красимир Костов в 56-ата минута. Преди да успее да нанесе завършващия си удар обаче Илия Миланов изби топката от краката му с хубав шпагат.
В 59-ата минута Ивайло Чочев отбеляза красиво попадение, след като стреля от далечно разстояние и с помощта на рикошет вкара кълбото във вратата на „Ботев“ (Враца). След преразглеждане на ситуацията обаче ВАР сигнализира за извършено нарушение от футболист в "червено". Така главният рефер Васимир Ел-Хатиб отиде да преразгледа положението лично и взе решение да отмени гола.
След отмененото попадение ЦСКА 1948 продължи да напада и да създава множество шансове за четвърти гол. В 81-ата минута Симеон Петров се оказа на чиста позиция сам срещу вратаря, но изстрелът му премина над напречната греда. Все пак той успя да се разпише за втори път 4 минути по-късно. И този пък, както при първия си гол, попадението падна след изпълнение на корнер и удар с глава на централния бранител.
Две минути по-късно Денислав Александров също записа името си сред голмайсторите. След тотално неразбирателство в защитата на „Ботев“ (Враца) Александров остана непокрит в наказателното поле и с хубав шут прониза вратата на врачани за пети път.

ЦСКА 1948 – „Ботев“ 5:1

0:1 Ненов (25)
1:1 С. Петров (27)
2:1 К. Стоянов (31)
3:1 Русев (38)
4:1 С. Петров (85)
5:1 Д. Александров (87)

Стартови състави: 
ЦСКА 1948: Даниел Наумов, Симеон Петров, Георги Ангелов, Лазар Марин, Деян Лозев, Крум Стоянов, Емил Мартинов, Ивайло Чочев, Денислав Александров, Георги Русев, Галин Иванов; 
„Ботев“: Красимир Костов, Валери Христов, Антонио Георгиев, Дориан Бабунски, Илия Миланов, Костадин Ничев, Мартин Николов, Матеус Касини, Сержио Фелипе, Юлиан Ненов, Мирослав Маринов;
12.09.2021, 20:41 часа
2463 7
Коментари

луд

14.09.2021, 14:06 часа
другия гледал мача, ти нали знаеш къв смях ще е сега да почнат да пускат пенсионери и чужди след цялата реклама за младите. то и няма млади всъщнсот, само един е врачанин а в дубъла също врачани почти няма

друг гледал мача

14.09.2021, 13:25 часа
Единствената надежда на тоя отбор са двете млади момчета а едното вече и не играе за да влиза на треньора приятелчето от Бразилия. Въпрос на време е и другото да изпадне с оправдание че трябва опит за да трупат точки. Със сигурност ще има още бразилц

Гледал мача

14.09.2021, 10:01 часа
Гледъл съм всичи мачове до сега, технически Сме много зле, благодарение на тичане, блъскане и късмет постигнахме това до сега, а без Бауренски ще сме още по-зле! Касини не оправдава надеждите, ще ни трябват поне два креативни халфа като Бауренски

Ботев Оле

13.09.2021, 21:16 часа
ЦСКА, били гладни за точки, че то всеки отбор за това е гладен бе клоун, нали играта е за точки, не е за краставици

7878

13.09.2021, 11:31 часа
Изравнителния гол дойде много бързо от малкото наказателно поле с глава от ъглов 25-30 метра това е зона на всеки вратар защо Краси Костов чака.

Stoyan

13.09.2021, 10:48 часа
Ботев Враца ще изпадне заради тия господа дет си мислят че разбират много от футбол в ръководството. Пингвина и гей ортака дето докара въртят всичко а и двамата не знаят от коя страна се рита топката. Млади ще играят ама найци си.

Ботев враца

13.09.2021, 08:31 часа
Казвах ви аз, че 2-паса точни не могат да си подадът и че тоя треньор дори и това не ги е научил ама вие ми слагахте минуси ето сега видяхте ли като свърши късмета изгледайте и другите мачове за да разберете за какво говоря
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha