Да се знае! Орлин Димитров е пуснал сигнала в прокуратурата срещу провеждането на Врачанския панаир

Да се знае! Орлин Димитров е пуснал сигнала в прокуратурата срещу провеждането на Врачанския панаир Сигнал до прокуратурата е причината да бъде отложен традиционният Врачански панаир, съобщи кметът Калин Каменов.
По-рано днес градоначалникът отговори на стотиците въпроси към общинската администрация защо няма да го има дългоочакваното събитие. В страницата във фейсбук „Калин Каменов-кметът на Враца“ той пояснява, че е била създадена организация за провеждането на панаира, съобразно изискванията за спазване на противоепидемичните мерки. За съжаление сигнал в прокуратурата е поставил кръст на всичките усилия за продължаването на традицията. В своя пост Калин Каменов първоначално беше спестил кой е виновникът да го няма панаира.
Проучване на агенция BulNews установи, че човекът, който е съсипал празника на врачани, е директорът на РЗИ Орлин Димитров. Публична тайна е омразата, която шефът на здравната инспекция изпитва към кмета на Враца. Панаирът няма да се проведе заради егото на Орлин Димитров, който използва противоепидемичните мерки като оръжие в своя личен спор, а не от загриженост за здравето на хората.
Доказателство за това е неговото изявление пред местен сайт, в който той грубо обижда кмета на Враца.
„От година и половина живеем в извънредно положение и неможе да правим каквото си искаме и да се действа като башибозуци“, заявява безпардонно все още директорът на РЗИ.
Междувременно, докато се подготвяше този текст, кметът на Враца пусна в личния си профил във фейсбук нов пост, който изцяло потвърждава написаното по-горе. Ето пълния текст на Калин Каменов:
„Днес е специален ден за Враца. Приеман от едни и отхвърлян от други, на 14 септември по традиция се слага началото на Традиционния есенен панаир!
Тази година обаче дали поради липсата на разбиране, дали от страх, или просто от прекалена компетентност, панаир няма да има. И не защото Общината нямаше желание да проведе това събитие, а защото нямаше подкрепа от здравните власти за неговото провеждане.
С екипа бяхме се погрижили за всеки детайл, за да спазим противоепидемичните мерки. Бяхме помислили за пропускателен пункт, за дезинфекция на всички обекти, за спазване на необходимото отстояние пред сцената, атракционите и търговските обекти, като голяма част от участниците и търговците се бяха подготвили и с ваксинационни паспорти. Всички тези мерки бяха оповестени публично още в края на август, но въпреки това не срещнахме разбиране от служебния директор на РЗИ. Напротив, получихме заплахи.
Никой не отрича съществуването на коронавируса и всеки от нас подхожда отговорно. Но заради неразбирането на проблема и ниския ваксинационен процент в страната ще трябва да се научим да живеем с вируса. Забраната и затварянето на всичко няма да реши проблема. Само ще забави неговото задълбочаване. И ако си вярваме, че Враца е някакво изключение от общата картина в страната, то до няколко седмици със или без събития пикът на заболеваемост в града ще достигне моментния такъв в другите области. Това означава ли, че тогава ще трябва да въведем вечерен час и да спрем да живеем?
Един прочут учен е казал: "Всяко действие има равно по сила и противоположно по посока противодействие". "Отговорните" фактори в държавата трябва да разберат, че не със сила, уволнения и рестрикции, а със стимули и положителен личен пример ще се справим с пандемията. Всички виждаме как в цяла Европа мерките вече падат, стадионите са пълни, бизнесът работи, но удобно не забелязваме, че там "заблудените" англичани, датчани или италианци, са взели решение да се ваксинират. Ние обаче сме много по-находчиви от тях и отказваме да се "чипираме", а вместо това ежедневно и доброволно се "ваксинираме" с храни, в които има повече химия, отколкото в Менделеевата таблица. 
Не търся конфронтация, искам всеки чиновник във Враца да си върши работата и да допринася за развитието на града. Недопустимо е институциите да си общуваме чрез заплахи и сигнали до МВР и прокуратурата. Няма нужда от излишно напрежение в тази политическа и здравна криза. Нужни са ХОРА, които ги е грижа за ХОРАТА!“
14.09.2021, 14:29 часа
6948 4
Коментари

Урко

14.09.2021, 20:06 часа
Натрапени на обществото откачалници си разменят задочна, но публична кореспонденция с инфантилната логика, че печелят..?! Какво печелите бе? Пред кого? За кого???

До ne taka

14.09.2021, 18:57 часа
Не знам на какво вярвате, но аз виждам над коментарите документ, който доказва написаното в материала. Просто Орлинчо си е боклук.

ne taka

14.09.2021, 14:54 часа
Нали не очаквате да вярваме на всичко,написано в медиите?!Дали е така,или не,времето ще окаже.Не вярвам изобщо,че каквото и да е,е в полза за здравето на хората.

абв

14.09.2021, 14:40 часа
Кмете "клани" всичко това важи в пълна сила за теб.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha