Закон и ред! Изгониха циганите и бутнаха рушащата се бивша казарма във Враца, избухна недоволство /снимки+видео/

Закон и ред! Изгониха циганите и бутнаха рушащата се бивша казарма във Враца, избухна недоволство /снимки+видео/ Бутнаха рушащата се бивша казарма във Враца и изгониха самонастанилите се роми, видя репортер на агенция BulNews. 
Опасната сграда на ул. "Илинден" бе премахната от специализирана техника на фирма "Инекс", а на мястото имаше над 20 полицаи и екип на пожарната. Бутането на бившата казарма предизвика и голям медиен интерес. Преди да започне събарянето на опасната постройка движението в района бе блокирано и трафикът по трасето бе преустановен за около 10 минути.
Сред живущите в сградата цигани избухна недоволство, като първоначално семействата се бяха наредили на стълбите и отказваха да изнесат багажа си, което наложи част от тях да бъдат изведени принудително, за да може да стартира премахването на бившата казарма. 
При извеждането им припадна 56-годишната Жана Цветкова, която сподели, че има диабет, високо кръвно и херния. Веднага бе подаден сигнал на спешния телефон 112, на мястото пристигна екип медици и на жената ѝ бе оказана първа помощ. 
В сградата живеят 12 семейства цигани - общо 63-ма души, а децата под 18 г. са 31. Част от ромите нямат адресни регистрации на територията на община Враца и могат да се върнат по родните си места, но не желаят да напуснат. Въпреки натрупаните задължения за битови сметки от Община Враца и ж.п. секция-Враца осигуряват безопасни жилища на част от тях. Някои от ромите са с адресни регистрации в други населени места и от местната управа не носят отговорност за тяхното настаняване, а те не желаят да се върнат там, откъдето са дошли. 






 
05.11.2021, 11:12 часа
10964 1
Коментари

Go6ko

05.11.2021, 13:07 часа
Сега Инекс да построи там 3 кооперации. Не може само да бута, требва и да строи
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha