Мъка в зелено! "Ботев"/Враца/ с поредна загуба, този път от "Ботев" в Пловдив /снимки/

Мъка в зелено! "Ботев"/Враца/ с поредна загуба, този път от "Ботев" в Пловдив /снимки/ „Ботев“/Враца/ записа поредна загуба, този път с 1:2 от „Ботев“ (Пловдив) на стадиона в пловдивския квартал Коматево в среща от 17-ия кръг на efbet Лига.
Срещата не бе никак лека и за два тима, които трябваше да се справят със студеното време и силните пориви на вятъра.
Маркиньос (12) беше точен за домакините през първото полувреме, а Емануел Току (50) удвои с много красив удар в обратния ъгъл. Дориан Бабунски (77) намали изоставането на гостите, а отново той нацели и гредата на домакините преди гола на Току.
Пловдивчани продължават да вървят в челото на класирането, като са трети с 29 точки. Врачани пък са на 12-ата позиция с 13 и се борят за оцеляването си. "Канарчетата" нямаха победа от 6 ноември, когато надиграха с 1:0 „Пирин“ (Благоевград). След това те записаха загуба от „Черно море“ и равенство със „Славия“. Врачани пък бяха в серия от две нулеви равенства.
Във втората минута гол на Маркиньос не беше зачетен правилно. Бразилецът бе в положение на засада след подаване на Тодор Неделев и ВАР потвърди нередността в ситуацията. В 9-ата минута Мартин Николов проби по левия фланг, влезе в наказателното поле и пробва нещо средно между подаване и удар. Топката обаче премина покрай вратата. Веднага след това „Ботев“ (Пловдив) създаде нова опасност чрез Маркиньос. Бразилецът стреля извън наказателното поле, а но ударът му излезе в аут. 
В 12-ата минута домакините поведоха в резултата чрез Маркиньос. Подобно на ситуацията, при която гол на бразилеца беше отменен заради засада, и тук нападателят получи страхотно подаване от Тодор Неделев. Ситуацията беше доста тънка, но този път Маркиньос беше на една линия с Бауренски и предоля вратаря, останал очи в очи с Красимир Костов.
В 16-ата минута Тодор Неделев стреля много опасно покрай вратата след изпълнение на фаул. В 25-ата минута врачани отново показаха неразбирателство в защита. Това позволи на Неделев да шутира. Бауренски постави тялото си на пътя на топката и "канарчетата" достигнаха само до ъглов удар.
В 27-ата минута Костов отрази силен и много коварен удар на Току. Две минути по-късно и Реда Рабей пробва рефлексите на Костов от далечна дистанция. Вратарят на гостите внимаваше и улови топката в ръцете си.
В 33-ата минута Рабей центрира, а Маркиньос опита нещо много атрактивно в близост до точката за дузпа. Бразилецът пробва да отбележи със задна ножица, но ударът му премина встрани от вратата. В 39-ата минута "канарчетата" организираха бърза контраатака. Току показа скоростта си и пусна подаване зад гърба на защитата към Маркиньос. Вратарят Красимир Костов излезе напред, скъси дистанцията до бразилеца и парира удара. След ситуацията стана ясно, че Маркиньос е бил в положение на засада. Така изтече първото полувреме, в което „Ботев“ (Пловдив) определено беше по-активният тим на терена и заслужаваше да се оттегли на почивка с преднина.
В 49-ата минута гостите от Враца бяха много близо до изравнителния гол. Само късмет не достигна на Дориан Бабунски да преодолее Аргилашки. Северномакедонецът насочи топката в долния десен ъгъл, но шутът му срещна гредата. 
Вместо да изравнят, врачани допуснаха втори гол. В ответната атака Емануел Току с блестящ удар към горния далечен ъгъл не остави абсолютно никакви шансове за намеса на Костов. 
В 58-ата минута Маркиньос се размина с втория си гол в мача. Нападателят получи възможност да стреля под ъгъл. Костов бе покрил близката греда и парира шута. Секунди по-късно отново Маркиньос застраши вратата на гостите, но този път стреля над напречната греда. В 63-ата минута Па Конате стигна до аутлинията, след което центрира. Маркиньос нанесе удар с глава, но този компонент му изневери и изстрелът беше много неточен.
Атаките към вратата на гостите не спираха и първо грешно подаване на Тодор Неделев не достигна до напълно свободния в наказателното поле Димитър Тонев, а след това и удар на Мартенс премина встрани от гредата.
В 73-ата минута Костов се отличи със страхотно спасяване при мощен удар на Тодор Неделев с левия крак в долния ляв ъгъл на вратаря. Стражът показа отличен рефлекс и парира в корнер. В 77-ата минута гостите то Враца върнаха един гол и направиха заключителните минути на мача доста интересни. Христов центрира, а Дориан Бабунски изпревари Самюел Супрайен. Нападателят на „Ботев“ (Враца) нанесе много хубав удар с десния си крак, при който Аргилашки нямаше какво да направи.
Три минути по-късно Маркиньос финтира защитник, отвори си коридор за удар и стреля към далечния ъгъл. С една ръка и блестящ плонж Костов успя да спаси. В 89-ата минута шут на Тонев мина на педя от гредата. В добавеното време неразчетена намеса на Аргилашки едва не доведе до гол за гостите. Вратарят обаче успя да улови изпуснатата от него топка. В последните секунди гол на Бабунски беше отменен правилно заради засада.

„Ботев“ (Пд) – „Ботев“ (Вр) 2:1
1:0 Маркиньос (12)
2:0 Емануел Току (50)
2:1 Дориан Бабунски (77)

Стартови състави:
„Ботев“/Пловдив/: Георги Аргилашки, Па Конате, Виктор Генев, Дилан Мартенс, Хосе Маркос Маркиньос, Тодор Неделев, Емануел Току, Николай Минков, Самюел Супрайен, Реда Рабей, Кевин Янсон; 
„Ботев“/Враца/: Красимир Костов, Илия Миланов, Мирослав Маринов, Сержио Филипе, Антонио Георгиев, Йоан Бауренски, Георги Николов, Иван Митрев, Валери Христов, Стефан Гаврилов, Мартин Николов;
30.11.2021, 17:38 часа
1982 6
Коментари

Ботев Враца- Никой не е против Ботев

01.12.2021, 21:11 часа
До Трола, който нарича другите хора тролове, аз обичам Ботев и милея за него, но нещата се вижда, че не се получават така и си късам нервите след всеки мач. Ти ли духача на супи ще оправиш Ботев когато затънат до гуша в калта и идат при аматьорите?

До долните тролове

01.12.2021, 18:52 часа
Едни и същи злобни тролове съскат срещу Ботев! Млад треньор, млади играчи, нисък бюджет, съдии, липса на късмет и т.н...... Засега това е положението! Аре духайте супата! Само БОТЕВ!!!

Ботев Враца, Боже, боже Стига с този Треньор!

01.12.2021, 15:21 часа
Три отбора искат Бабунски, вземат ли го съвсем го закършваме, за капак Берое си е харесало Костов, а ЦСКА си прибира Бауренски след като завърши есенният полусезон, не виждам тогава какво ще правим и как ще оцелеем в борбата за оцеляване?

samo botev

01.12.2021, 01:03 часа
Това е някакъв ужас в Ботев. Тоя мач беше отписан подарен или продаден като се гледа състава и неадкватната реакция на бразилското менте. Все пак в Тракия треньор е приятелчето му Радостин Александров и са уредили нещата.

Леле Мале

30.11.2021, 20:37 часа
Аз Данте Морталес, обещавам, ще се оправим, ще го оправя аз този Ботев, само, че не знам къде може би в Б-група и да го оправя там ще крепим в средата на класирането, златната среда гарантирам ви ще се оправим искрено ваш Морталес

Ботев Враца

30.11.2021, 19:54 часа
До кога ще търпим този клоун да се прави на треньор? И всеки път с усмивка да ни залъгва, как сме щели да се оправим, кога и къде ще се оправим в Б група ли или може би във В групата, всеки ден прекаран за него е добре дошъл, защо да не ни залъгва.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha