Чаша червено вино помага в борбата с килограмите

Чаша червено вино помага в борбата с килограмите Виното е онова допълнение към вечерта, което я прави още по-прекрасна, но разбира се, както всеки друг алкохол, количествата трябва да са умерени.
Сигурни сме, че много от вас са любители на хубавото вино и това, което ще прочетете в статията, ще ви зарадва. Доказано е, че една чаша вино на ден има много ползи за нашето здраве. Да, точно така! На първо място трябва да споменем, че ползите от червеното вино са в пъти по-големи от ползите от бялото вино, затова ще се фокусираме основно върху него.
Защо е добре да се пие вино?

1. Ползи за имунитета
Червеното вино намалява риска от множество заболявания, а тайната е във веществото ресвератрол. За хората този антиоксидант помага да се намали рискът от сърдечно-съдови заболявания, инсулт и деменция, предпазва кожата от ултравиолетово лъчение, повишава защитните функции на тялото, подобрява кръвообращението и премахва холестерола. Не е лошо, нали?

2. За сияйна кожа
Ползите от виното за жените се крият в ефекта му върху кожата. Ресвератол инхибира растежа на бактерии, причиняващи акне, и придава на кожата здрав блясък. Това свойство на червеното вино се използва активно от някои модели. За да изглеждат добре на снимки, те изпиват чаша червено вино вечерта преди снимките. Този трик помага на кожата им да изглежда свежа и здрава на сутринта.

3. Помага ни да се отпуснем
Ресвератролът стимулира освобождаването на антистрес протеина PARP-1, който активира гени, отговорни за възстановяването на ДНК. И също така насърчава дълголетието.

4. Подобрява храносмилането
Всички тези полифеноли, открити във виното, всъщност са доста трудни за смилане. Това може да не ви звучи добре, но испански учени са открили, че полифенолите са най-добрата храна за добрите бактерии в червата ни.

5. Насърчава загубата на тегло
Ресвератролът ви помага да отслабнете. Харвардският университет е направил проучване с 20 000 жени в продължение на 13 години и установява, че тези, които пият по чаша вино дневно, имат 70 процента по-малка вероятност да повишат теглото си. Други проучвания пък показват, че ресвератролът също може да помогне за потискане на апетита.
04.12.2021, 15:03 часа
1966 1
Коментари

Д-р Дечев

04.12.2021, 17:26 часа
Да ама може би не,зависи от чашата.Има 50гр.и 850гр.чаша.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha