Чудо във Враца! "Ботев" победи "Берое" с 1:0, Бабунски отново герой /снимки/

Чудо във Враца! "Ботев" победи "Берое" с 1:0, Бабунски отново герой /снимки/ „Ботев“ (Враца) победи „Берое“ с 1:0 в среща от 18-ия кръг на efbet Лига.
Дориан Бабунски (42) отбеляза единственото попадение в мача със своя осми гол от началото на сезона.
Домакините нямах победа от третия кръг, когато се наложиха с 2:1 като гост на „Царско село“. Последваха цели 14 срещи, в които тимът на Даниел Моралес не успя да вземе трите точки, но това приключи днес.
„Берое“ пък приключи с доста сполучливото си представяне, като в момента заема 7-о място в подреждането и пропусна златна възможност да се върне в топ 6.
В 7-ата минута Лебон подмина трима души от домакините с дрибъл, след което стреля, но над вратата. В следващите минути голови ситуации пред двете врати липсваха. Така в 18-ата минута тимът на „Ботев“ (Враца) можеше да стигне до гола с доза късмет. Ненов центрира, топката срещна гърба на Александър Цветков, след което се отби в гредата и излезе в корнер. 
„Берое“ отговори с опит на Камара да преодолее Костов след извеждащо подаване на Тунгара. Стражът внимаваше и излезе напред, за да предотврати удара на нападателя. В 37-ата минута и Генадий Ганев се отчете с отлична намеса при удар на Юлиан Ненов. Вратарят на гостите разчете добре ситуацията и успя с една ръка да парира шута на противника.
В 42-ата минута домакините поведоха в резултата с осмия гол през сезона на Дориан Бабунски. Ненов проби по десния фланг и центрира чудесно в наказателното поле, където Бабунски изпревари всички и с плонж прати топката под горната греда. „Берое“ веднага реагира с шут на Омар Сако, който Костов успя да отрази. 
В добавеното време на първата част „Ботев“ пропиля златна възможност да удвои преднината си. Генадий Ганев парира коварен шут на Красимир Тодоров, при който топката падна точно пред вратаря. В 57-ата минута Абубакар Тунгара стреля с глава, но в аут. 
В 68-ата минута Мартин Камбуров овладя топката в наказателното поле и се завъртя. Топката му беше избита, но пък попадна в краката на Джонатан Перейра. Бразилецът стреля силно, като шутът му прелетя над вратата, а „Берое“ пропусна добра възможност да изравни. В 74-ата минута Омар Сако не сполучи с удара си с глава към обратния ъгъл. 
В 85-ата минута Алиун Фал постави топката на главата на Даниел Генов. Той стреля, но пък Костов показа добра концентрация и улови.

„Ботев“/Враца/ - „Берое“ 1:0
1:0 Дориан Бабунски (42)

Стартови състави: 
„Ботев“/Враца/: Красимир Костов, Костадин Ничев, Йоан Бауренски, Мартин Николов, Диего Фераресо, Стефан Гаврилов, Антонио Георгиев, Красимир Тодоров, Дориан Бабунски, Юлиан Ненов, Виктор Василев;
„Берое“: Генадий Ганев, Омар Сако, Александър Цветков, Мартин Камбуров, Реян Даскалов, Александър Василев, Стив Фуртадо, Кийлън Лебон, Абубакар Тунгара, Джонатан Перейра, Омар Камара;
04.12.2021, 14:35 часа
3149 4
Коментари

х-мен

05.12.2021, 08:34 часа
браво на момчетата ,сега трябва да вземем точка от доко пловдив

samo botev

04.12.2021, 22:25 часа
Враца полудя и забрави как 4 месеца няма победа. Всички са герой и мъжкари, треньорът менте е велик. Едното герберско отборче легна на другото

Ботев Враца

04.12.2021, 21:24 часа
Браво на Ботев! Аз съм един от троловете, но сега душата ми е доволна, радвам се много и мога само да кажа Браво на момчетата от Ботев. Но когато си заслужават критиката си я получават. " В спора се ражда истината" и "с критика се регулират грешките"

Врачанин

04.12.2021, 19:01 часа
Браво на момчетата! Само Ботев! ....този път ги няма обичайните съскащи тролове :))))))))
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha