Скандал! Фирмите „Хубев“ и „Коник“ ползвали помещения на областната администрация във Враца години наред без наем /снимки/

Скандал! Фирмите „Хубев“ и „Коник“ ползвали помещения на областната администрация във Враца години наред без наем /снимки/ Фирмите „Хубев“ и „Коник“ са използвали помещения на областната администрация във Враца без правно основание, съобщи на пресконференция губернаторът Иван Сълов. 
Нарушенията са установени този месец, след проверка на дейността на директора на дирекция „Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост“ Диана Янкова. 
„Директорът е основният отговорен в дирекцията, свързан с проверка на обектите. Целта е точно да се контролират обектите, да се провеждат търгове, да се сключват договори за наеми. Никъде в протоколите обаче не е отразено, че обектите се ползват от фирми без право на основание и не са предприети действия за тяхното отстраняване“, каза Сълов.  
По негови думи дружествата неправомерно са се установили в помещенията и са ги използвали за развиване на тяхна дейност през последните 5-6 години. От констативните протоколи става ясно, че това се случва без сключени договори за наем и закупуване на обектите. 
По думи на областния управител от фирма „Хубев“ са изградили хладилна камера в подземен гараж в сградата на Информационно обслужване, собственост на областната администрация. Така там от дружеството съхраняват на аванта различни видове продукти. 
Фирма „Коник“ ЕООД пък използва обект в местността Краище, в района на Бели извор, в бившата учебно-трнировърчна база на „Гражданска защита“. Там дружеството държи камиони, комбайни, трактори и изкуствени торове. 
„Ползвателите знаят, че те са държавна собственост и се управляват от Областна администрация-Враца и въпреки това продължават да ги стопанисват без правно основание. Според мен това са фрапиращи случаи, възможно е да има и други такива - проверките ще продължат“, категоричен бе губернаторът. 
Започната е административно-процесуална дейност, с цел обектите да бъдат освободени от фирмите, като при тяхно желание след това могат да кандидатстват за закупуване и вземане под наем, допълни той. 
Губернаторът заяви, че е подал сигнал до окръжната прокуратура, за да бъде извършена проверка и да се установи дали има нарушения. 
„Според мен има престъпления поне по два члена на Наказателния кодекс, поради което съм сигнализирал компетентните органи. Правени са оценки за закупуване, но поради високата цена са отказвали да ги купят, което ме навежда на мисълта, че областната администрация е знаела за тези нарушения, но не е предприела действия“, заяви Сълов. 
Той допълни, че на дружествата ще бъдат съставени актове в размер от 1000 до 5000 лв., а ако не се стигне до споразумение с фирмите е възможно да се стигне и до дело. 
Заради установените нарушения на директора Диана Янкова се предполага, че ще понесе тежестта и ще бъде дисциплинарно уволнена, заяви губернаторът.     
 
22.12.2021, 12:29 часа
12225 4
Коментари

Go6ko

22.12.2021, 15:37 часа
Еба таа глоба 5000 лева. Я ще я плата с една заплата, не закачайте мръвкарете, че нема откъде да зимаме кебапееее

Анонимен

22.12.2021, 13:42 часа
А защо не го разследват Хубев затова,че препакетирва пилета с изтекъл срок на годност???

ИЗРУДА

22.12.2021, 13:40 часа
В БТВ излезе информация , че са се самонастанили и никога не са плащали наем и ,че ще бъдат глобени с до 5000 лв. Равносметката: 15х12 = 180 месеца, 5000 : 180 = 27,7 лв. на месец за помещение с което е развил бизнес , кара нови джипове има и хотел

ИЗРУДА

22.12.2021, 13:11 часа
Тоя Хубев е там от повече от 15 години, ползват си помещенията, не плащат, богатеят и никой не ги търси за нищо. Последния пресен е вестника Труд. А на вас за 20 лв. към мобилен оператор Ви пращат съдия изпълнител
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha