Отказът от сладкиши води до значителни подобрения в организма

Отказът от сладкиши води до значителни подобрения в организма Значителни подобрения в тялото се наблюдават след отказа от сладки лакомства дори само за един месец, твърди ендокриноложката Татяна Бочарова в интервю за агенция РИА Новости.
Тя призовава да се внимава какво пише на етикетите на продуктите. По думите й, храните с над 22,5 грама захар на 100 грама са твърде сладки. Лекарката припомни, че захарта може да бъде описана с няколко различни наименования като хидролизирано нишесте, меласа, фруктоза, малтоза, пудра захар и др.
Според нея, месец след като човек спре да консумира сладко, ще настъпят забележими подобрения във всички системи на тялото му – от стомашно-чревния тракт до хормоналните нива.
Освен това метаболизмът ще се подобри и човек може да загуби до четири килограма тегло. Бочарова добави още, че кожата ще претърпи промени към по-добро, тъй като захарта помага за разграждането на колагена, който предотвратява появата на бръчки.
10.01.2022, 15:18 часа
809 1
Коментари

...еех ,

10.01.2022, 20:58 часа
а колко обичам торта "Гараж" със супената лъжица да я унищожа , защото е много вредна...и да измета гаража после....нямам мисъл за нивата на хормоните и реките в сантиметри....
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha