Манолова регистрира своя партия, опитва да привлече Стефан Янев

Манолова регистрира своя партия, опитва да привлече Стефан Янев Своя политическа партия ще регистрира председателят на гражданската платформа “Изправи се.БГ!” Мая Манолова на 1 май, пише “24 часа”.
Партията ще носи името на гражданската платформа, която Манолова създаде в края на 2019 г. Очаква се бившата омбудсманка да обяви за формацията официално в близките дни.
Политически проект подготвя и бившият служебен премиер Стефан Янев. Неофициално се говори, че неговата формация ще бъде учредена на 16 април, въпреки че според бившата шефка на кабинета му и негова дясна ръка Ралица Симеонова политическият проект бил още на етап оглеждане на съмишленици.
Манолова и Стефан Янев вече са водили разговори, твърдят източници на “24 часа”, но те били по-скоро за идеи, не и за обединение. За такова можело да се говори едва когато бившият служебен премиер обяви формацията си, както и къде ще се позиционира тя - ляво, дясно, център и т.н. А съответно и дали ще съвпаднат идеите на двете партии за социалната политика, борбата с бедността и неравенството. Освен това трябва да се види и какви хора ще застанат зад него, категорични са от екипа на Манолова.
Бившата омбудсманка и гражданската ѝ организация “Изправи се. БГ!” ще участват в създаването и на нова социална платформа. Нейната цел ще е да обедини неправителствени и граждански организации, известни личности, както и да събере повечето леви формации. Тя също още не е обявена официално. Тепърва при учредяването ѝ ще се избере и председател. За такъв се спряга политологът и преподавател в Софийския университет Страхил Делийски или бившият лидер на АБВ Константин Проданов. Имало обаче идея председателят на платформата да е на ротационен принцип и ако това се приеме, и двамата може да бъдат избрани.
28.03.2022, 09:28 часа
1280 1
Коментари

ПАЗИ БОЖЕ!

28.03.2022, 16:18 часа
Ако Янев държи да има някакъв успех трябва да бяга от тази жена като дявола от тамян. Сестра Галева е компрометирана грозно от популисткото си наивно поведение, безграничната наглост, безмерните лъжи и връзките си с черепа, за които сама признава.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha