Първият успешен вот на недоверие е факт: Кабинетът "Петков" падна

Първият успешен вот на недоверие е факт: Кабинетът "Петков" падна Кабинетът "Петков" падна. Точно в 19:10 ч. депутатите гласуваха по вота на недоверие, внесен от ГЕРБ-СДС, който завърши със 123 гласа "за" (ГЕРБ-СДС, ДПС, ИТН и "Възраждане"), 116"против"(ПП, БСП, ДБ, както и шестимата отцепници от ИТН и 1 от ДПС) и 0 "въздържал се".
Това е първият успешен вот на недоверие в най-новата ни история.
На заседанието се регистрираха 181 депутати - от ПП се регистрираха само 12 души, от ДБ 13 от 16, не се регистрира и Елена Гунчева от "Възраждане".
За гласуването се появи и Делян Пеевски. Санкционираният по "Магнитски" депутат от ДПС има 30 неизвинени отсъствия от пленарни заседания от началото на 47-НС до 27 май.
Предстои кабинетът да подаде оставка и отново да се завърти политическата рулетка - президентът следва да връчи мандати за съставяне на правителство - първо на ПП, а след това на ГЕРБ-СДС. Ако те не успеят да съставят кабинет, Радев ще може сам да избере на коя политическа група да връчи третия мандат. Тази процедурата не е ограничена в някакъв срок и може да има забавяне. Ако и третият мандат не бъде изпълнен, Радев ще разпусне НС и ще назначи служебно правителство.
22.06.2022, 19:21 часа
1939 1
Коментари

фес

22.06.2022, 19:57 часа
Айде мажете се с вазелин ,че ДПС идва барбар с тиквун :)
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha