Районен съд – Монтана наказа телефонен измамник с 18 месеца „Лишаване от свобода“ условно

Районен съд – Монтана наказа телефонен измамник с 18 месеца „Лишаване от свобода“ условно Районен съд – Монтана одобри споразумение между Районна прокуратура – Монтана и защитата на обвиняемия И. М. М. за наказание 18 месеца „Лишаване от свобода“ условно за извършени от него телефонна измама и опит за телефонна измама.
На 27 януари тази година в град Берковица И. М. М.  използвал, че  Д. Б. К. е била заблудена по телефон от мъж, представил се за „д-р Николов“, че трябва спешно да бъде направена операция на крака на нейната дъщеря, за което са необходими 16 000 лева, след което Здравната каса щяла да възстанови сумата. Обвиняемият направил опит да причини имотна вреда на Д.Б.К. като вземе от нея част от исканата сума.  Деянието останало недовършено по независещи от обвиняемия причини - жител на Берковица забелязал приготовленията на измамената жена да предаде пари и ценности и предупредил нея и органите на МВР.  Няколко дни по-късно - на 1 февруари в село Вирове, И. М. М.  с цел да набави за себе си имотна облага използвал заблуждението и към И. З. Ц. – жителка на Вирове, че ще бъде извършена спешна операция на нейната снаха, за която е необходима сумата от 19 000 лева и взел приготвената и предадена му от жената сума от 1500 лева. След сигнал на пострадалата до МВР по случая е било образувано досъдебно производство и И. М. М. бил разкрит и задържан.
Пред съда И. М. М. от село Доктор Йосифово – 31-годишен, с основно образование, безработен, осъждан,  се признал за виновен и заявил, че доброволно подписва споразумение за наказание 18 месеца „Лишаване от свобода“, което се отлага с изпитателен срок от 3 години.
Споразумението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.
26.06.2022, 14:30 часа
1183 1
Коментари

!!!

26.06.2022, 18:15 часа
Е така искам да попат майката на съдиката не с 19 а с 119 хилки.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha