Война: Стефан Красимиров скочи на кмета на Враца заради кв. "Бистрец"

Война: Стефан Красимиров скочи на кмета на Враца заради кв. "Бистрец"

Областният управител Стефан Красимиров обвини кмета на Враца Калин Каменов за разрушените улици в кв. "Бистрец". Днес в 16 часа губернаторът организира среща с живущите в квартала. Повод за нея стана възникналото във вчерашния ден напрежение и депозирана в Областна администрация – Враца подписка от жителите на квартала относно необходимостта от предприемане на незабавни действия за подобряване на жизнената среда и справяне с кризисната ситуация, в която се намира пътната инфраструктура.
С цел да изразят недоволството си от разкопаните улици, чиято настилка не е била възстановена след изграждането на канализация и водопровод, в центъра на квартала се бяха събрали представители на инициативния комитет и граждани.
„Проблемът е от 2012 г., когато е започнал първият ремонт на улиците. Вследствие на последващите изкопни дейности кварталът е напълно разрушен. Прашно е, майките с колички не могат да минават, чупим и колите.“, споделиха присъстващите. Те потвърдиха и пред областния управител, че няма да спрат  протестите, докато всички разрушени улици не бъдат асфалтирани. Полаганата към момента бетонна настилка не удовлетворява жителите на квартала, която видимо не е изпълнена качествено и вече започва да се компрометира. На стръмните неасфалтирани улици при проливни дъждове водата отнася обратния насип от инертни материали в ниските части на улиците.
„Разбирам, че проблемът е наболял. Не е редно обаче топката да се прехвърля в полето на държавата, както се опитва да направи кметът Калин Каменов. Бенефициент по проекта за водния цикъл е община Враца, която е получила над 17 млн. лв за него, като тук са включени и средствата за възстановяване на нарушената улична настилка в кв. Бистрец. Сумата за възстановяване обаче  очевидно е била пренасочена другаде. При срок за изпълнение 28 месеца от средата на 2013г.,т.е. – до средата на 2015г., , общината е наблюдавала безучастно чак до 2020г. как фирмата изпълнител не си изпълнява задълженията. Следва да се има предвид, че  е било и е задължение на община Враца да възстанови разрушената улична настилка, свързана с изграждането на 9 386 м канализация, а задължение на „ВиК“ ООД - Враца е да възстанови 2550 м2 асфалтови настилки и 550 м2 бетонови настилки, разрушени при изкопните работи за полагане на водопровод. Освен това община Враца като собственик на уличната мрежа незабавно следва да упражни контрол и предприеме действия за възстановяване на настилката и на околното пространство, включително и чрез предприемане на санкции спрямо изпълнителите на строително-монтажни дейности, когато има нарушена улична настилка извън предвидената в проектната документация“, се обърна към събралите се Стефан Красимиров.
Областният управител пое ангажимент да проведе разговори с МРРБ за отпускане на допълнителни средства за асфалтирането на улиците в квартала, въпреки че това е изцяло задължение на община Враца.

29.06.2022, 18:58 часа
6028 7
Коментари

3210

30.06.2022, 10:44 часа
Средства за цялостно възстановяване на настилките на уличната мрежа на кв. Бистрец никога не са осигурявани с проекта за реконструкция на ВиК мрежата. Предизборните обещания, както обикновено, не се изпълняват! Кой излъга жителите на квартала ?

Ха ха

30.06.2022, 07:58 часа
Как ще дава Мездра работа на половин Враца бе Половин Мездра напусна града другите пътуват до Своге и Ботевград на работа. Ти стъпвал ли си в Мездра или за теб селото в което тя се е превърнала е рай Може ако си от село. Аспарухов не взема отношения.

До ''От Мездра ''

30.06.2022, 07:48 часа
Като се обърнете към него , човека ще вземе отношение и по Вашият проблем ! Мездра дава работа на половин Враца !!Какво стана със заводите във Враца ?! През 2019 предизборно се приемаха молби , та хората щяха да умрат от жега , пред бюрото по труда !

От Мездра

29.06.2022, 21:32 часа
Абе Красимиров родния си град Мездра не виждаш ли в какви разкопки е и как безредно се действа? Хората от града страдаме всеки ден. Така канализация не се подменя това е сигурно. Ама поста само крепиш и си гола вода.

Бако

29.06.2022, 21:32 часа
Ама кмета дали не изклати Бистречани, а! Следващия протес - пред на Румен Главестия хасиендата. Той им го натресе тоз.

I am

29.06.2022, 20:49 часа
Ти ела виж кмета на Мездра Аспарухов подстрекава към незаконен строеж само щото ,,ТОЙ ЩЕ ОПРАВЕЛ РАБОТИТЕ''. Как питам човек, който трябва да спазва закона учи и поощрява да се нарушава Но той не е последна инстанция в държавата и последния се смее

ceno

29.06.2022, 19:58 часа
кмето е мошеник
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha