Мистерията е разбулена! Арестуваха мними врачки в Монтана, мамили наивни жертви с разваляне на магии

Мистерията е разбулена! Арестуваха мними врачки в Монтана, мамили наивни жертви с разваляне на магии Полицията в Монтана е арестувала мними врачки за измама, съобщават от пресцентъра на областната дирекция на МВР. Самозванките, възползващи се от наивността на жертвите си, са заловени вчера, след пореден удар. 
Ден по-рано, 26-годишна жена от областния град отишла в полицията и разказала на униформените схемата, по която била преметната. По думите на потърпевшата, на 16 януари тя се запознала с жена, която я убедила, че ѝ е направена магия. За да бъде развалена, „екстрасенската“ поискала пари и накити. Така от въпросната дата до вчера, „омагьосаната“ дама дала общо 1 370 лева и чифт златни обеци, за да се освободи от прокобата. 
Жената разказала, че има уговорка с врачката да се срещнат на следващия ден, за да ѝ даде поредна „вноска“ за разваляне на магията. Така ченгетата решили да ѝ устроят засада и да я хванат в крачка. Младата жена се срещнала със самозванката и ѝ дала още 50 лева, веднага след което полицаи я причакали и ѝ щракнали белезниците. 
Арестуваната е 70-годишна жителка на Бойчиновци. Като нейна съучастничка е задържана и нейната дъщеря на 46 години. При извършен на двете жени обиск са иззети току-що дадените 50 лева, друга парична сума в размер на 1 020 лева, най-вероятно взети от други наивници, чифт златни обеци и 2 мобилни телефона "Nokia" и "Huawei", с които бил осъществяван контакт с жертвата.
По случая е образувано досъдебно производство, под наблюдението на Районна прокуратура –Монтана.
 
25.01.2023, 11:23 часа
6522 1
Коментари

дърт вещер

26.01.2023, 09:32 часа
За пореден път се убеждавам колко гламав е народа!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha