Почват арести! Министър Лазар Лазаров, шефът на КНСБ Пламен Димитров и Драгомир Николов викани на разпит за схеми за 47 млн. в Агенцията по заетостта

Почват арести! Министър Лазар Лазаров, шефът на КНСБ Пламен Димитров и Драгомир Николов викани на разпит за схеми за 47 млн. в Агенцията по заетостта Криминалните схеми в Агенцията по заетостта под шапката на министерството на труда и социалната политика на Лазар Лазаров водят до трагичен финал – в близките дни се очакват арести заради нарушения за 47 милиона лева, алармира източник на Narod.bg от ДАНС.
Дотук се стига след като на 7 март бившият шеф Драгомир Николов е бил разпитван в Национална следствена служба (НСлС) на „Г.М. Димитров“ и по-късно обвинен от прокуратурата. За колосалните измами в АЗ са били разпитани и служебният министър Лазар Лазаров, както и шефът на КНСБ Пламен Димитров, който има общ бизнес с Драгомир Николов, за което ще ви разкажем в отделен материал.
Официална информация за скандала обаче липсва, явно служебният кабинет се опитва да покрие случващото се в АЗ, смятат запознати.
Причината за крайната мярка са нова порция безобразия, които блокират напълно работата на Агенцията по заетостта. Като пример информаторът ни даде сайта на агенцията, който продължава да не работи, а качената информация е отпреди 1 година.
Съществува реална опасност България да бъде санкционирана заради бездействието на марионетката – изпълнителен директор Полина Маринова. И още – сайтът за обмен на работни места и работници Eures е затрит, което пък ще доведе до неизпълнение на европейски регламенти и нов повод за санкции.
Трудно е да си го представим, но в 21 век служителите в АЗ нямат електронни пощи, а хаосът в деловодната система се подържа умишлено, като се появяват заповеди с номера отпреди месец, които са с променена дата.
Въпреки че уж се работи с електронни документи, оборотът с хартиени с измислени номера от кабинета на шефката на АЗ е колосален. За капак все още няма софтуер за защита, като единствената цел е да се замитат следите за злоупотребите на бившия директор – русенеца Драгомир Николов!
Безобразията, обаче, не свършват – в Агенцията е върната на граждански договор пенсионираната главна счетоводителката Петрова, която е разплащала в нарушение на закона схемите на Николов под надзора на тогавашният ресорен зам.-министър Лазар Лазаров, днес служебен министър на труда и социалната политика.
Неговата дясна ръка Кремена Калчева е зам. изпълнителен директор, но според служители реално играе ролята на изпълнителен. Заговорниците укриват данни от направения одит, открил нарушения за 47 милиона лева. Както и се прави опит за приемане на устройствен правилник, за да се изгонят всички, които не се подчиняват на престъпната шайка и имат информация за злоупотребите им.
Разследващите от ДАНС останали шокирани от опита за унищожаване на документи, като се очаква след извършения разпит на Драгомир Николов да бъдат иззети документи от АЗ, като се очаква някои от действащите лица, които саботираха системите на Агенцията, да бъдат задържани, за да не прикрият и унищожат документите, уличаващи Лазаров и Николов в далавери.
19.03.2023, 15:45 часа
3763 3
Коментари

...

20.03.2023, 13:40 часа
Спокойно бе кирчо асенчо и радев ще ни оправят

матахари

19.03.2023, 20:29 часа
айдуците от герб продължават да разграбват България!!!

piko

19.03.2023, 19:39 часа
герберски айдуци
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha