Млада бизнес дама води листата на коалиция “Продължаваме Промяната - Демократична България“ в Монтана

Млада бизнес дама води листата на коалиция “Продължаваме Промяната - Демократична България“ в Монтана Ванина Вецина е водач на листата на коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България в 12 МИР. Родена е в Берковица и цени родния си край, семейството и традициите. 
Ванина Вецина завършва Висшия институт по архитектура и строителство, но не спира да учи и прави втора магистратура в Софийския университет със специалност „Европейска публична администрация”. По-късно специализира „Международни отношения и бизнес” в УНСС. 
С вече натрупан опит тя се присъединява към семейния бизнес в областта на строителството и имотите и успешно го управлява. До 2022 г. е председател на Контролния съвет на Камарата на независимите оценители в България и член на комитета на признатите европейски оценители при оценката на недвижими имоти REV в Камарата на професионалните оценители. Независимо от успешния си бизнес в София, Ванина Вецина ръководи и семейния хотел, създаден от родителите ѝ в Берковица.
Към „Продължаваме Промяната“ се присъединява през 2021 г., защото искрено вярва, че Северозападът има огромен потенциал и с опита си може да помогне за неговото развитие. Само за 7 месеца като областен управител на Монтана през 2022 г., Вецина успява да задвижи решаването на проблеми във водния и пътния сектор, както и да сезира институциите относно ремонта на язовир „Огоста“. Още в началото на мандата си отива лично във всяка една от 11-те общини и на място се запознава с проблемите, като говори с местните хора.
Обратната връзка, познаването на темите от първа ръка и директният контакт определят и предизборната кампания на Вецина и колегите ѝ от листата на ПП-ДБ в област Монтана. „Отмина времето на страха и партийните събрания под строй в читалището или на митинги със знамена по площадите. На хората им омръзна от лозунги и постоянно повтарящи се кухи фрази, те очакват смислен диалог, а не монолози“, казва Вецина.
Кандидатите за народни представители от ПП-ДБ провеждат свое проучване за приоритетите на хората от областта и при всяка среща по общини питат хората кои са първите три неща, които искат да се променят в тяхното населено място и в техния край. Те ще обобщят резултатите и ще предложат конкретни решения, защото ИМА КАК животът в Северозапада да стане по-добър.
На изборите на втори октомври можете да подкрепите Ванина Вецина с №12 в бюлетината и преференция 101.

Ето кои са останалите кандидати за народни представители на ПП-ДБ в 12 МИР – Монтана:

2. Вторият кандидат в листата на обединение ПП-ДБ за област Монтана Недялко Томов е роден и завършва средното си образование във Вършец и никога не прекъсва връзката с родния град и областта. Има бакалавърска диплома по икономика и магистратура по публични финанси от Университета за национално и световно стопанство. Работи като ръководител екип в българска софтуерна компания. Зад гърба си има редица успешно завършени проекти както в частния, така и в публичния сектор. Общински съветник е в община Вършец.
“Включвам се в изборите като кандидат от страна на коалиция ПП – ДБ, защото вярвам, че обществото има нужда от приноса на всички нас - независими, почтени, последователни, успешни в своите начинания, готови да работят за региона. Бъдете част от битката за постигане на обществените цели!“, призовава Томов. Той смята за задача на своето поколение да продължи започнатото от неговите родители. 

3. Третият кандидат в листата на обединение ПП-ДБ за област Монтана Теодор Антонов е икономист. Председател е на общинския съвет в Медковец, на неправителствената организация „Агенция за регионално развитие 2015“, на обществения съвет към СУ "Отец Паисий" в с. Медковец, както и на младежката организация на „Зелено движение“ в област Монтана.
Като кандидат за народен представител от област Монтана, Теодор Антонов иска да подпомогне държавните и местните структури да постигнат екологичните цели, заложени в програмата на "Зелено движение". Той ще работи усилено и за създаването на ефективно законодателство за борба с корупцията. 

4. Четвъртият кандидат в листата на обединение ПП-ДБ за област Монтана Петьо Петков е от Берковица, където завършва средното си образование. Има диплома по социално и застрахователно дело от Стопанската академия „Д.А. Ценов“ в Свищов. Специализира Международни икономически отношения и бизнес в Университета за национално и световно стопанство в София. Работи като финансист в компания за хостинг услуги. 
„Обичам родния си край и сега е моментът да допринеса за развитието му. Познавам проблемите и предимствата в областта и знам, че с моя опит и енергия ще помогна Северозападът да стане привлекателно място за живеене“, казва Петков. 

5. Петият кандидат в листата на обединение ПП-ДБ за област Монтана Димитър Димитров е магистър–фармацевт с дългогодишен опит в областта на лекарствената политика и фармацевтичния пазар. Роден в Монтана, там е работил и през първите години от професионалния си стаж. Бивш  изпълнителен директор на голяма верига аптеки, търговски директор на фармацевтични дружества, член на Комисията по прозрачност и Комисията по позитивния лекарствен списък  към Министерство на здравеопазването. В момента се занимава с търговия на дребно с лекарствени продукти.
„Липсата на адекватен публичен транспорт и свързаност с по-голям град е голям проблем за хората в обезлюдяващите се населени места в област Монтана, което затруднява и снабдяването им с лекарства. Необходими са законодателни промени за осигуряване на достъп до медицински грижи и лекарства навсякъде в страната, включително в малките села“, смята Димитров.  Той има и конкретни предложения: „Облекчени условия за разкриване на филиали на аптеки - т. нар. мобилни аптеки, за селата без фармацевтична помощ. Друг вариант е разкриването на пунктове за събиране на рецепти за дадено населено място или за обслужване на дадена община, като предварително се уточнява необходимият набор от лекарства.“

6. Шестият кандидат в листата на обединение ПП-ДБ за област Монтана Владислав Петров е роден в Берковица. Израснал е и живее в с. Бързия. Възпитаник е на Финансово-стопанската професионална гимназия „Васил Левски” в Монтана, специалност банково дело. Завършва „Икономика на отбраната и сигурността“ в Университета за национално и световно стопанство, експерт е по дигитален маркетинг.  
“Успях да стигна до 16 държави, видях резултатите от различните видове политики и знам по кой път трябва да поеме България - пътя на промяната към Европа“, убеден е Владислав Петров. 

7. Седмият кандидат в листата на обединение ПП-ДБ за област Монтана - Михаил Иванов, е на 44 години, роден е и живее в Лом. Завършил е ”Маркетинг и Мениджмънт “ в УНСС -София. Има над 15 години стаж в областта на личните финанси, преки инвестиции и банково дело. Ръководил е проекти, свързани с преки финансови инвестиции в България и Кипър. Владее гръцки и английски език.
Личната кауза на Михаил Иванов е всичко да се прави прозрачно и след обсъждане с гражданите. Той ще работи за по-добро и достъпно за всички здравеопазване, за европейска инфраструктура, развитие на туризма и опазване на околната среда. 

8. Осмият кандидат в листата на обединение ПП-ДБ за област Монтана Мирела Андреева е завършила право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Понастоящем е докторант и преподавател по криминалистика. Преминала е следдипломно обучение за ефективно правосъдие спрямо престъпленията от омраза към Съвета на Европа. Участвала е в правни проучвания по инициатива на Хагския институт за иновации в правото във връзка с проблеми в държави от третия свят като Кения, Танзания, Мали и др. и за използване на иновативни методи за осигуряване на достъп до правосъдие. Мирела Андреева е била част от сравнително-правни анализи на европейското законодателство с оглед конкретни предложения за законодателни промени, по-конкретно в уредбата на адвокатурата, както и в сферата на здравното ни законодателство.
„Моята мечта е България да се утвърди като правова държава със справедлива съдебна система. Искам да живея и работя в страна, в която цар е не произволът, а законът, не надпреварата за пране на пари, а тази за търсене на справедливост и равенство. Не мога да търпя моята България да е пречупена от бедност и корупция, пропила целия публичен живот“, казва Мирела Андреева. В коалицията ПП-ДБ тя вижда политическата алтернатива за реализацията на нейната мечта. 

Купуването и продаването на гласове е престъпление.
21.03.2023, 12:54 часа
3463 2
Коментари

Окото

21.03.2023, 17:28 часа
Обучена да крадне огромни суми, партията не е случаен избор.

11

21.03.2023, 16:52 часа
майката на Лия от ергенът
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha